ERDON Helyi hírek

2013.07.22. 10:54

Kommunikációs és konfliktuskezelési programhétvégék fiataloknak

2013 június és július hónapokban került megrendezésre a Pro Christo et Ecclesia Egyesület székházában a Kommunikációs és konfliktuskezelési programhétvége fiataloknak elnevezésű rendezvénysorozat.

2013 június és július hónapokban került megrendezésre a Pro Christo et Ecclesia Egyesület székházában a Kommunikációs és konfliktuskezelési programhétvége fiataloknak elnevezésű rendezvénysorozat.

A több hétvégét átfogó program 16-24 éves résztvevők számára nyújtott lehetőséget, hogy egy egyre zavarodottabb értékrendű világban jobban megismerjék önmagukat, erősségeiket, háttérbe szorítsák gyenge pontjaikat, fejlesszék kommunikációs készségüket, másokkal szemben nyitottabbak legyenek, és tanulják meg kezelni a konfliktusaikat és krízishelyzeteiket.

Az elmúlt hétvégén került sor a programsorozat záróalkalmára, mely 16 órakor kezdődött pénteken és szombaton egyaránt. A program első felében Daróczi Tünde vallástanárnőtől hallhattak a résztvevők a kommunikációról, a konfliktusokról és a konfliktusmegoldási prototípusokról a Szentírás fényében. A teológiai kitekintés után a fiatalok megvizsgálhatták a kommunikáció és a konfliktus, valamint a konfliktuskezelés fogalmát a pszichológia oldaláról is. A különböző kommunikációs és konfliktuskezelési stratégiákat, valamint a konfliktusmegoldási stílusukat rövid ismertetőkön, önmagukat pedig személyiségismereti teszteken ismerhették meg a szép számban egybegyűlt fiatalok.

A program második felében minden alkalommal egy gyakorlati rész következett, ahol a résztvevők szituációs gyakorlatokon, konfliktus megoldási stratégiák kidolgozásában és gyakorlásában, kerekasztal beszélgetéseken vettek részt. Minden alkalom közös vacsorával zárult. A rendezvény a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!