ERDON Helyi hírek

2013.07.14. 14:54

Humán erőforrás kataszter

Nagyvárad- Péntek délután az Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében választmányi ülést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

Nagyvárad- Péntek délután az Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében választmányi ülést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

Felszólalásában Szabó Ödön ügyvezető elnök arra hívta fel a választmány tagjainak figyelmét, hogy bővült az ügyvezető alelnökök hatásköre. A honosítással kapcsolatban megjegyezte, hogy pozitív irányba halad a megyei RMDSZ és kolozsvári főkonzulátus kapcsolata, illetve szintén örömre ad okot, hogy a világon benyújtott 400 ezer magyar állampolgársági kérvény közül közel 48 ezer dossziét az RMDSZ Bihar megyei csapata készített el ingyen és bérmentve. A politikus emellett arról is beszélt, hogy a szórvány program új formát fog ölteni abban az értelemben, hogy felújítható, tehát még használható régi számítógépeket gyűjtenek majd. Emellett az év végére egy humán erőforrás katasztert is készítenek azért, hogy tudják milyen területen, kikre lehet számítani.

Soós József gyantai református lelkipásztor azt kérte, hogy indítsanak szakképzés polgármesterek, alpolgármesterek, helyi önkormányzati képviselők számára, mert az érintettek, főleg szórványvidéken, nincsenek tisztában azzal, hogy a törvény keretei közt mit tehetnek döntéshozó helyzetben. A tiszteletes emellett a restitúciós törvény okozta problémákra is kitért. Az előző felvetésére Szabó Ödön azt válaszolta, hogy a Szacsvay Akadémia egyik modulja keretében indítanak majd képzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!