ERDON Helyi hírek

2013.07.08. 18:57

Holtan találták a Székelyhídon eltűnt lányt

Gyilkossági eset sokkolta Székelyhidat: hétfőn délután holtan találták a 23 éves Baczoni Izoldát, akit vasárnap óta kerestek már nem csak a városban, de az egész környéken is.

Gyilkossági eset sokkolta Székelyhidat: hétfőn délután holtan találták a 23 éves Baczoni Izoldát, akit vasárnap óta kerestek már nem csak a városban, de az egész környéken is.

Vasárnap délben futótűzként terjedt a hír a Facebook-közösségi oldalon: eltűnt a székelyhídi Baczoni Izolda! A család akkor már órák óta kereste, a hír nyilvánosságra kerülése után pedig szinte pillatatokkal már önkéntes csoportok alakultak, és indultak útnak. A keresés hétfőn délután fél háromkor vezetett szomorú eredményre…

Segélykérés

Baczoni Izoldát mindenki ismerte Székelyhídon, ahogyan az egy kisvárosban lenni szokott. Mint megtudtuk, szüleivel és húgával élt, segítőkész, közvetlen személyiség volt. Tavaly végzett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudomány Egyetemen, a kommunikáció és közkapcsolatok karon szerzett diplomát, első éves volt a mesteri képzésen. Szeretett szórakozni, de viselkedésével sosem rítt ki barátai közül. Szombaton este is diszkóba ment a helyi Sörkertbe. Utoljára éjfél után fél egykor látták, a közeli pénzváltónál felszerelt térfigyelő kamera is rögzítetet, amint elhagyta a szórakozóhelyet. Azt követően életjelet nem adott magáról, telefonján nem válaszolt a hívásokra. Családja reggel kezdte meg keresését, ami nem vezetett eredményre, és akkor kérték barátok, ismerősük segítségét. Szinte pillanatok alatt önkéntes csoportok alakultak, Béres Csaba polgármester is aktívan szervezte a keresést, mozgósítva a városban megtalálható szervezeteket. A Facebook-közösségi oldalon vírusként terjed a segélykérés, plakátokat nyomtattak, melyeket előbb Székelyhídon, majd később határátkelőknél, illetve Érmihályfalva és Biharfélegyháza között mindenütt kiragasztottak.

Önkéntesek (is) keresték

A nemzetiségtől függetlenül verbuválódott mintegy 150 fős önkéntes csoport kisebb csapatokra bontva közben tüzetesen átvizsgálta a legelőket, erdőket, patak- és tópartokat. A rendőrség az eltűnés bejelentését követő 48 óra után adhat(ott volna) ki körözést, de addig sem ültek tétlenül a helyi egyenruhások: kikérdezték az eltűnt lány férfi ismerősét, akivel együtt látták őket a diszkóban, és aki információnk szerint a neki feltett kérdésekre ellentmondásokba keveredve válaszolt. Hétfőn folytatódott a keresés, délben már fényképekből összeállított kis videófilmet is készítettek ugyancsak az önkéntesek, de sajnos azt már nem kellett „bevessék” a keresés során: 14.30 óra körül megtalálták a holttestet! Az egyik kereső csoport bukkant rá a líceum mögötti legelőn, ahol a vasúti sínek alatt egy patak folyik át. Az élettelen test távolabbról alig láthatóan, részben a vízbe vetve hevert, információnk szerint meglehetősen zilált ruházattal.

Helyszínelés

A helyszínre érkezésünkkor a helyi rendőrök már lezárták a tetthelyet, várva a megyei nyomozókat, akik perceken belül meg is érkeztek, megkezdve a helyszínelést. Egyre több lakos is érkezett, mindenki az esetet tárgyalta, és a Polgármesteri Hivatal előtt is sokan gyülekeztek. A tévés sorozatokba illő nyomrögzítést követően körülbelül 18.30 órakor tették koporsóba, és szállították el a holttestet, hogy boncolásnak vessék alá. Alin Lencea ügyész a közben megérkezett hírtévék kamerája előtt egyelőre óvakodott attól, hogy gyilkosságról beszéljen, de azt egyértelműen kijelentette, hogy „erőszakra utaló nyomokat” találtak. Béres Csaba polgármester is megdöbbenésének adott hangot. Úgy tudjuk, az áldozat férfi ismerősét vasárnapi kihallgatását követően már nem is engedték ki a helyi rendőrségről, és hétfőn, a holttest megtalálása idején is a fogdában volt. A helyszínen nyilatkozó ügyész keddre ígért részletesebb tájékoztatást.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!