ERDON Helyi hírek

2013.07.08. 17:12

Holtan találták a keresett lányt

A hatóságok és polgári személyek is keresték már hétfőn azt a 23 éves lányt, aki Székelyhídon tűnt el. Délután megtalálták a holttestét.

A hatóságok és polgári személyek is keresték már hétfőn azt a 23 éves lányt, aki Székelyhídon tűnt el. Délután megtalálták a holttestét.

Vélhetően bűncselekmény áldozata lett az a 23 éves lány, akinek holttestét hétfőn találták meg egy Székelyhíd melletti nádasban. A 23 éves Baczoni Izolda szombaton este diszkóba ment, de onnan már nem tért haza. A szülők vasárnap reggel már aggódni kezdtek, a polgármester segítségét kérték. Mintegy 150 fős, önkéntesekből álló csoport indult a lány keresésére, közben bekapcsolódott a hatóság is, nyomozók is érkeztek. Közben az internetet, közösségi médiát is bejárta eltűnésének híre, egyre többen osztották meg a keresésével kapcsolatos információkat. Hétfőre virradóra éjjel egyig keresték a nádasokban is, de akkor még nem találták meg. Hétfőn már a hatóságok, a rendőrség és az ügyészség is megkezdték az eljárást, az ő irányításukkal folytatták az önkéntesek is a keresést.

Tragédia

Béres Csaba polgármester folyamatosan adott tájékoztatást a Facebook oldalán is a fejleményekről, ott közölte azt is hétfőn délután, hogy önkéntesek egy csoportja megtalálta a lány holttestét. Hivatalosan nem erősítették meg, de minden jel arra mutat, hogy bűncselekmény történt. A nádasban a vízben fellelt holttesten dulakodás nyomai látszottak, cipője, karkötője szanaszét hevert a földön. Az áldozat egyébként a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végzett, és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) irodavezetője volt.

A megyei ügyészség szóvivője, Cristian Ardelean ügyész azt nyilatkozta: a holttest a törvényszéki orvostani intézetbe kerül, szükség van ugyanis további szakértői véleményezésre. Embereik már a helyszínen is vizsgálódtak, ám a boncolás is szükséges ahhoz, hogy a haláleset körülményeit tisztábban lássák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!