ERDON Helyi hírek

2013.07.07. 13:20

Parádé Fúvós Fesztivál Nagyváradon

Július 4–7. között szervezték meg a Parádé Fúvós Fesztivált Nagyváradon, amely a város fúvós mozgalmának összefogó fesztiváljává szeretne válni.

Július 4–7. között szervezték meg a Parádé Fúvós Fesztivált Nagyváradon, amely a város fúvós mozgalmának összefogó fesztiváljává szeretne válni.

A nyitókoncertet a Nagyváradi Szimfónikus Fúvószenekar tartotta meg július 4-én délután a Holnaposok szoborcsoportnál. A koncertet és egyben a fesztivált is Szabó Ödön parlamenti képviselő nyitotta meg. Mint elmondta a fesztivál egy három évvel ezelőtti gondolat megvalósulása, amellyel a fúvós zenekarok és a fúvószene hagyományát szeretnék visszaállítani. Hozzátette, hogy a hagyományteremtés szándékával elindított fesztivált minden évben szeretnék megszervezni. A sétáló utcán összegyűlt hallgatóság az első nap fesztivál hangulatú műveket hallgatott meg. A fesztivál többi koncertjét Szacsvay Imre szobra előtt tartották meg. Július 5-én Nagyvárad fúvós kamaraegyüttesei kerültek a középpontba. Székely István, az esemény főszervezője elmondta, hogy a pénteki napon fellépett Varázs Fuvola Kamara Együttes, a Stadler Klarinét Együttes, a Glissando Harsona Együttes, valamint egy klasszikus felállású rezes-kvintett, a Szeráf fúvósötös.

Jazz koncert

Az esemény harmadik napján a jazzkoncerten vehettek részt az érdeklődők. Fellépett a Red Fiction jazz-zenekar, akik jazz örökzöldekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. Vasárnap kerül sor a fesztivál zárókoncertjére. A Parádé Fúvós Fesztivál évről-évre lehetőséget szeretne biztosítani a helyi fiataloknak tehetségük bemutatására, valamint a nagyváradi közönségnek is minőségi szórakozást kívánnak nyújtani. Ezenfelül külföldi, illetve belföldi zenekarokkal és kamaraegyüttesekkel is szeretnének kialakítani kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!