ERDON Helyi hírek

2013.07.23. 11:23

Folytatják a nyomozást Baczoni Izolda ügyében

Kihallgatták S.G. első számú gyanúsítottat, akit azzal vádolnak, hogy július 6-ról 7-re virradó éjszaka megölte a 23 éves Baczoni Izoldát.

Kihallgatták S.G. első számú gyanúsítottat, akit azzal vádolnak, hogy július 6-ról 7-re virradó éjszaka megölte a 23 éves Baczoni Izoldát.

A 21 éves gyanúsított tagadta bűnösségét és kérte szabadlábra helyezését, vallomást nem tett. S.G.-t július 9-én tartóztatták le és helyezték 10 napos előzetes letartóztatásba. Múlt héten újra bíróság elé állították a vádlottat, és újabb 19 nap elzárásra ítélték. Eközben egyre több bizonyítékot gyűl össze a gyanúsított ellen. S.G. az utolsó személy, akivel élve látták az áldozatot. A fiú nadrágján vérnyomokat találtak, valamint karcolásokat a kezén és a mellkasán, amelyeket nem tudott megmagyarázni, továbbá a gyilkosság éjszakáján és a következő nap használta az áldozat telefonját. Baczoni Izolda július 6-áról 7-re virradó éjszaka tűnt el a székelyhídi diszkóból. Szülei értesítették a rendőrséget, sőt Béres Csaba polgármester vezetésével önkéntes csapatok indultak a lány keresésére. Az áldozat holttestét július 8-án, egy nappal később találták meg.

Bizonyítékok

A szemtanúk segítségével beazonosították S.G-t, akivel utoljára látták együtt Baczoni Izoldát. A két fiatal a középiskolában ismerkedett meg, majd négy évig voltak együtt, végül szakítottak. Mindkettőjüknek új partnere volt már, ennek ellenére barátok maradtak és még találkoztak alkalmanként. A gyanúsított elmondása szerint így történt ez a gyilkosság éjszakáján is: együtt hagyták el a diszkót és beültek egy cukrászdába, ahol megittak egy üdítőt és utána elváltak. A vallomás nem győzte meg a nyomozókat és 10 napos előzetes letartóztatásba helyezték. Július 16-án még 19 napos letartóztatásra ítélték, mivel újabb bizonyítékok kerültek a felszínre, mégpedig az áldozat mobiltelefonja, amely eltűnt a gyilkosság napján. A telefont július 15-én találták meg egy zálogházban, ahova a gyanúsított bátyja vitte el. A mobiltelefon segítségével sikerült újabb részletekre bukkanni. A telefonba a gyilkosság éjszakáján S.G. betette saját kártyáját és beszélt is vele másnap délig, ezt követően pedig kikapcsolta. A nyomozást folytatják, jelenleg az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok eredményeit várják. Az eredmények megmutatják majd, hogy a helyszínen talált cipőnyom a gyanúsítotté-e, valamint a DNS vizsgálatokat végeznek, hogy megállapítsák kié a fiú nadrágján található vér, valamint az áldozat testén, ruháján és körme alatt megtalált részecskék. A gyanúsított letartóztatása óta nem tesz vallomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!