ERDON Helyi hírek

2013.07.25. 10:00

Falunap Mezőtelkiben

Isten kegyelméből vasárnap immár tizenkilemcedik alkalommal került megrendezésre a mezőtelki Falutalálkozó. A tulajdonképpeni program már dél körül elkezdődött.

Isten kegyelméből vasárnap immár tizenkilemcedik alkalommal került megrendezésre a mezőtelki Falutalálkozó. A tulajdonképpeni program már dél körül elkezdődött.

A legfiatalabb korosztály különböző sorversenyekkel és különböző ügyességi játékokkal töltötte az időt a délutáni istentisztelet kezdetéig. Az ünnepi istentisztelet délután 4 órától kezdődött, melyen Kardos Péter, pákozdi (Magyarország) református lelkipásztor hirdetett igét a szépen megtelt református templomban. Ünnepi gondolatainak középpontjában a megbocsátás állt, hangsúlyozván, hogy mennyire fontos a bocsánat az emberekkel és Istennel való kapcsolatunkban. Az istentiszteletet a Fazakas Ferenc és Eszter mezőtelki lelkészházaspár által irányított vallásórások, ifisek és a gyülekezeti kórus zenés fellépése tette színesebbé. Fazakas Ferenc lelkipásztor köszöntötte a sok helyről összegyűlt ünneplő sereget, a régi és az új arcokat, valamint a meghívott vendégeket.

Külön megköszönte Bíró Rozália szenátorasszony és Florin Chirila Bujor céckei polgármester megtisztelő jelenlétét. Az ünnepség a II világháborúban elesett hősök emléktáblájánál folytatódott, ahol a megemlékezés koszorúit és virágait helyezték el a Református Egyház és az RMDSZ képviselő, valamint az elhunytak hozzátartozói, tisztelői. Ezt követően az ünneplők átvonultak a kultúrotthonba, ahol a környéket is jó illattal elárasztó bográcsost, Lengyel Sándor presbiter kavargatta, a nőszövetség tagjai pedig felszolgálták. A „süti költemények" a mezőtelki asszonyok keze-munkái voltak.

Nagy volt az érdeklődes a kézműves asztalnál is, ahol Simkó Noémi óvónő vezetésével a gyerekek szebbnél szebb kézműves „remekművet” készítettek. A nyolc órától kezdődő táncesteshez Kiss Géza és zenekara szolgáltatta a talpalávalót. E csodálatos délutánért és estéért, köszönet illesse a szervezőket, résztvevőket és vendégeket.

Kovács Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!