ERDON Helyi hírek

2013.07.29. 13:36

Elkezdődött a vakációs bibliahét Várad-Őssiben

Július 29. és augusztus 2. között zajlik a vakációs bibliahét, naponta 10-13 óra között a Nagyvárad-Őssi Református Egyházközségben. Már az első nap sok gyermek érkezett.

Július 29. és augusztus 2. között zajlik a vakációs bibliahét, naponta 10-13 óra között a Nagyvárad-Őssi Református Egyházközségben. Már az első nap sok gyermek érkezett.

A vakációs bibliahét minden alkalma közös áhítattal kezdődik 10 órától, melyet Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke tart meg. A püspök az első napon a gazdag ifjú példázatát osztotta meg a gyermekekkel. A példázat egy fiatalról szól, aki szeretné elnyerni az öröklétet, és ennek érdekében Isten minden parancsolatát megtartja. Jézus Krisztus viszont azt mondta neki, ha mennyei kincsekre vágyik, szabaduljon meg földi kincseitől, és adja a szegényeknek. „Nem az volt a gond az ifjúval, hogy gazdag volt, hanem, hogy erről nem tudott lemondani, és a pénz miatt nem látta meg Jézust. Vajon a mi életünkben vannak-e ilyen akadályok, amelyek annyira lekötik figyelmünket, hogy elfeledkezünk Jézusról, pedig Ő az, aki megmutatja a helyes utat”- tette hozzá végezetül Csűry István.

Közös programok

Az áhítatot követően minden nap korosztály szerint csoportokra osztva ismerkednek meg a gyerekek és fiatalok a különböző bibliai történetekkel, majd a közös programokra is sor kerül. A résztvevők együtt tanulnak énekeket, kézimunka foglalkozásokon és szabadtéri játékokon vesznek részt. A gyermekek barátságos környezeteben és családias hangulatban tölthetik el a délelőttöket, úgy hogy játékos módon közelebb kerülnek Istenhez. A bibliahétre a nagyobbak is eljöttek segíteni, akik pár éve maguk is résztvevőként voltak jelen. A gyermekek minden nap kapnak uzsonnát is, amelyet a gyülekezet nőszövetsége az Árva Bethlen Kata Nőszövetség készít el. Az őssi gyülekezet szívügyének tekinti a vakációs bibliahetet, ezért a presbitérium, a nőszövetség, a gondnok, Péter Emília pedagógus, Nagy Judit Noémi kántor, Fábián Tibor segédlelkész közösen fáradoznak azon, hogy élményekben gazdag vakációs bibliahéten vegyenek részt a gyerekek. A hagyományokhoz híven augusztus 4-én, a vasárnapi istentisztelet keretében a gyerekek egy rövid zenés-verses műsor keretében mutatják be, mit is tanultak az egy hét alatt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!