ERDON Helyi hírek

2013.07.22. 12:06

Angol nyelvtanfolyam kicsiknek és nagyoknak

Immár kilencedik éve szervez ingyenes angol nyelvtanfolyamot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az amerikai Learning Enterprises Alapítvány Bihar megyében és Nagyváradon.

Immár kilencedik éve szervez ingyenes angol nyelvtanfolyamot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az amerikai Learning Enterprises Alapítvány Bihar megyében és Nagyváradon.

Immár kilencedik éve, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az amerikai Learning Enterprises Alapítvánnyal közösen ingyenes intenzív angol nyelvtanfolyamokat szervez Romániában kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyváradon és Biharmegye több településén július 22. és augusztus 9. között szervezik meg a háromhetes tanfolyamot, amelyet Amerikából érkező önkéntes egyetemisták tartanak meg. Szántó Ildikó a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat nagyváradi vezetője elmondta, hogy az együttműködés az amerikai alapítvánnyal 2004 óta tart, azóta minden évben 14-16 fiatal önkéntes egyetemista érkezik Romániába. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat koordinálja a programot, befogadó családokat keresnek, megszervezik a tanfolyamokat és a programokat. Románián kívül Magyarországon és Horvátországban is szerveznek hasonló nyelvtanfolyamokat. Bihar megyében több településen (többek között Szalontán, Biharban, Szalárdon) is igény volt az angol tanfolyamra. Nagyváradon 60-70 kis és nagy diák iratkozott fel a programra. A nagyváradi intenzív angol nyelvtanfolyamot a gyermekmentő szolgálat a MIDESZ-szel együttműködve szervezi meg. „Az európai önkéntes csoportot Popa Kinga koordinálja. Ő tartja a kapcsolatot a családokkal és az önkéntesekkel. A szervezés már januárban elkezdődik, felmérik melyik város, település tart igényt az angol tanfolyamra és hogy hány önkéntesre van szükség”- részletezte Szántó Ildikó.

Tanfolyam

Ahogy minden más Bihar megyei helyszínen, úgy Nagyváradon is július 22-én 10 órakór vette kezdetét a tanfolyam a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sas Palotabeli székhelyén. Az első találkozás alkalmával a gyerekek és a szülők megismerkedhettek a tanfolyam vezetőjével, valamint három csoportra – kis, közép és nagy- osztották a jelentkező gyerekeket és fiatalokat korosztály szerint. Nagyváradon a kiscsoportosoknak minden nap 10-11 óra között tart a foglalkozás, a közép csoportnak 11.30 és 12.30 között, míg a nagyobbak 13 és 14 óra között tanulhatnak. Mindhárom csoport három hétig minden nap egy-egy óra intenzív nyelvoktatáson vehet részt, amelyet Charlotte Ljustina 19 éves Miamiből érkező fiatal egyetemista tart meg. Charlotte Ljustina egyébként háromhetes tartózkodása alatt a váradi Székely-Simó családnál fog lakni. A délelőtti tanulás mellett a gyerekeknek délutáni programokat is szerveznek majd alkalmanként. A tanfolyam végén pedig egy közös záróünnepséget is tartanak a résztvevőknek. A három hét során a gyerekeknek biztosítva van a víz, rágcsálni való és egyéb fogyóeszközök.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!