ERDON Helyi hírek

2013.06.10. 14:00

Székelyhídi sportfavágók a válogatottban

A román sportfavágó válogatott 5 tagjából négyen a székelyhídi GV Team tagjai, ők képviselik az országot az októberi VB-n, derült ki a vasárnap tartott országos bajnokságon.

A román sportfavágó válogatott 5 tagjából négyen a székelyhídi GV Team tagjai, ők képviselik az országot az októberi VB-n, derült ki a vasárnap tartott országos bajnokságon.

Vasárnap délután egy kolozsvári bevásárlóközpont parkolójában kialakított térségben zajlott le a román sportfavágó bajnokság. Az "aprítást" a sport.ro televízió közvetítésében élőben nyomon lehetett követni. A mezőnyben Bihar, Arad és Kolozs megyei versenyzők mérték össze tudásukat és ügyességüket fejszével történő vízszintes-, függőleges- és magas-, illetve keresztvágó fűrészes, továbbá motoros láncfűrészes vágásban. A nyolc fős mezőnyben az elejétől az élen állt a székelyhídi GV Team versenyzője, Dan Petrescu (a székelyhídiak Danija), akit csapattársa, Nagy Botond "szorongatott" a leginkább, és csak az utolsó próbánál dőlt el végérvényesen a versengés. A végső sorrend a következő lett: 1. Dan Petrescu (36 pont), 2. Nagy Botond (33), 3. Costel Pleş (27), 4. Ion Nyamcsuk (25), 5. Nagy Csongor (20), 6. Ionel Mariniţă (14), 7. Pálfi Károly (10), 8. Cristian Marina (7).

Irány Stuttgart

A szabály szerint a bajnokság első 5 helyezettje alkotja a válogatottat (4 + 1 tartalék) - ők az aradi negyedik helyezett kivételével valamennyien a székelyhídi klub tagjai, ők képviselhetik az országot az október 24-26 között sorra kerülő Stihl Timbersports Világbajnokságon, Stuttgartban. Egyéniben a bajnok indulhat. Nagy Botond, aki nem csak versenyző, de a válogatott vezetője is, kérdésünkre elmondta: teljesítménye alapján öccse, Nagy Csongor rövidesen részt vesz Olaszországban egy 25 év alatti versenyzőknek tartandó válogatón, ahol kivívhatja vb-tagságát az úgynevezett kezdők csapatában, ebben az esetben a bajnoki sorrendben utána következő veszi át a helyét a válogatottban.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!