ERDON Helyi hírek

2013.06.12. 15:50

Nyert, majd felmondott

Nagyvárad - Miután két éves pereskedés után ismét az állatkert élére került, a napokban felmondott Daiana Ghender, a Nagyváradi Állatkert régi-új adminisztrátora.

Nagyvárad - Miután két éves pereskedés után ismét az állatkert élére került, a napokban felmondott Daiana Ghender, a Nagyváradi Állatkert régi-új adminisztrátora. Mint arról annak idején beszámoltunk, Liviu Andrica, az állatkert igazgatója magaviseleti okokra hivatkozva bontotta fel a hölgy munkaszerződését – többek között több mint 150 állat eltűnését kérték rajta számon, azokét az oroszlánokét is, amelyek az ő közbenjárásnak köszönhetően az angliai Yorkshire Wildlife Parkban lettek elhelyezve.

Információink szerint a felmondását június 7-én nyújtotta be és azóta visszatért Angliába, ahol egy ideje állatorvosként dolgozik. Lapértesülések szerint a volt adminisztrátor elpanaszolta, hogy „hűvös fogadtatásban” volt része, még csak aláírási joga sem volt.

Liviu Andrica, a Közterület-fenntartó Rt. (ADP) igazgatója mindezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: a hölgy az elmúlt időszakban betegszabadságot vett ki, mindössze egyszer jött be dolgozni; ő személy szerint nem tud arról, hogy Daiana Ghender bármivel elégedetlen lett volna, felmondása előtt nem konzultált senkivel. „Szükségünk lett volna a tapasztalatára és tudattuk vele, hogy szerettel várjuk vissza” - nyilatkozta Liviu Andrica, hozzátéve: továbbra is szükségük van egy helyettesítő adminisztrátorra aki egyben állatorvosi képzettséggel is rendelkezik.

A Nagyváradi Fellebbviteli Főügyészség májusban határozott Daiana Ghender visszahelyezéséről a Nagyváradi Állatkert élére, miután az ADP fellebbezte a Bihar megyei Ügyészség hasonló döntését. A főügyészség arról is döntött, hogy az ADP-nek 2011 májusáig visszamenőleg ki kell fizetnie Daiana Ghendernek az elmaradt fizetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!