ERDON Helyi hírek

2013.06.05. 13:59

Motorosfesztivál lesz Püspökfürdőn

 Bihar megye - Bike Fest x3 címmel kétnapos motorosrendezvény zajlik jövő héten a püspökfürdői hullámfürdő területén. A szervezők szerdán számoltak be a részletekről.

 Bihar megye - Bike Fest x3 címmel kétnapos motorosrendezvény zajlik jövő héten a püspökfürdői hullámfürdő területén. A szervezők szerdán számoltak be a részletekről.

 

Három motorosklub képviselői vettek részt a sajtótájékoztatón, s mint kihangsúlyozták, szinte ritkaságszámba menően jó az együttműködés közöttük. A Hawks, a Black Eagles és a White Wolves tagjai első alkalommal szánták rá magukat egy ilyen rendezvény megszervezésére, s szeretnék ezt rendszeressé is tenni. A legutóbbi Nagyváradhoz közeli motorostalálkozó egyébként hat évvel ezelőtt zajlott egy másik klub szervezésében, tudtuk meg.

Programok

A szerdai sajtótájékoztatón a White Wolves részéről Dan Todoran és Adrian Papik, a Hawks részéről Lovassy Cseh László és Schmidt Róbert, a Black Eagles részéről pedig Dulău Ștefan és Petrică Samuel vettek részt. Mint elmondták, a gyülekező június 14-én, pénteken délután 14 órától lesz, s aznap a szalontai Basic Faces, a nagyváradi Dutka András band, valamint a nagybányai Replika lép fel. Június 15-én, szombaton 12 órától kezdődik a motorosfelvonulás, melynek során a Félixfürdőt, majd Nagyváradot ejtik útba és kora délután érnek vissza. Délutántól késő estig különféle programok várnak rájuk: Blue String, Nor, Iron Majdnem koncertek, „moto-szumó”, „beer-jumping”, „tatoo-show”, „pool-party”, éjfélkor pedig striptease-előadás. Vasárnap a készülődés és az elutazás napja, akkor már nincsenek programok.

Lehetőségek

A belépti díj egyszeri 30 lej, függetlenül attól, hogy ki melyik napon érkezik. Azok a hölgyek pedig, akik saját motorral érkeznek (tehát nem csak utasok), nem kell belépti díjat fizessenek. A szervezők szerint amúgy ez egy szimbolikus összeg, mely háromnapi belépti díjnak felel meg a hullámfürdőbe és ráadásul a kempingezési díjat is magába foglalja. A környéken egyéb elszállásolási lehetőségek is vannak, a hullámfürdőt pedig az idén felújította a szentmártoni polgármesteri hivatal.

A szervezők ötszáz-ezer résztvevőre számítanak, nemcsak Nagyváradról, hanem Szatmár, Maros, Kolozs, Arad, Temes megyékből, Bukarestből, valamint Magyarországról. A három motorosklub tagjai kihangsúlyozták: több éve működnek együtt, s tájékoztató jellegű programjaiknak köszönhetően a megyében lényegesen csökkent a motorosbalesetek száma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!