ERDON Helyi hírek

2013.06.13. 16:04

Ízelítő a szakiskolák kínálatából

A Műszaki iskolák és kollégiumok vására elnevezésű rendezvényen tizenhét Bihar megyei szakiskola mutatkozik be, ezenkívül részt vesznek az ipari parkban működő vállalatok is.

A Műszaki iskolák és kollégiumok vására elnevezésű rendezvényen tizenhét Bihar megyei szakiskola mutatkozik be, ezenkívül részt vesznek az ipari parkban működő vállalatok is.

A rendezvény a nagyváradi Era Shopping Parkban, a kupola alatt zajlik: tegnap 10-től 14 óráig tartott, ma pedig 9-től 13 óráig lehet megismerkedni a szakiskolák kínálatával, továbbá a váradi ipari park vállalatai által kínált munkahelyekkel. A szakiskolák egy kis ízelítőt nyújtottak abból, hogy mit sajátítanak el az oda járó fiatalok: egyes iskolák standjánál valóságos fodrász-szalon alakult, másutt stroboszkópot készítettek, s volt, ahol saját készítésű süteményeket kínáltak.

Többet keresnek

A rendezvény megnyitóján Nicolae Ioan Avram Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes szólt először az egybegyültekhez. Elmondta: a vásárt a Bihar megyei Tanfelügyelőség a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a nagyváradi Eurobusiness ipari parkkal közösen szervezte abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a Bihar megyei szakképzésre. Szükség van jó szakemberekre és pont ebből a meggondolásból az ipari park vállalatai öt szakiskolai osztálynak ösztöndíjakat ajánlottak fel.

Ilie Bolojan polgármester kifejtette: az utóbbi időben Romániában nagyon sok fiatal végez egyetemet, de nagy részük „okleveles munkanélkülivé” válik, ugyanis ez nem a munkaerőpiac reális igényeit tükrözi. Manapság egy jó szakember többet keres mint sok értelmiségi, tette hozzá. „Meghívom önöket, hogy nézzenek körül és tájékozódjanak a lehetőségekről” - tette hozzá, majd megemlítette azt is, hogy az Emerson cég,melynek hazai képviselője szintén részt vett e rendezvényen, nemsokára Nagyvárad egyik legfontosabb munkaadójává válik.

A későbbiekben Delia Ungur, az Eurobusiness ipari park igazgatója köszöntötte az egybegyülteket, majd átadta a szót Jonathan Mutchnak, az Emerson cég képviselőjének, aki elmondta: örül annak, hogy Váradon lehet és úgy véli, hosszútávú együttműködés alakul majd ki az Emerson, valamint a váradi szakiskolák, illetve a Nagyváradi Egyetem között. Ezt követően a jelenlévő tanintézetek diákjai zenés-táncos programot mutattak be.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!