ERDON Helyi hírek

2013.06.02. 13:27

Gyermeknap mindenkinek

A Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyermeknap alkalmából számos programot szervezett az igazgatósághoz tartozó központokban élő gyermekeknek.

A Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyermeknap alkalmából számos programot szervezett az igazgatósághoz tartozó központokban élő gyermekeknek.

A Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a hagyományokhoz híven minden évben gyermeknap alkalmából különböző programokat szervez az igazgatósághoz tartozó gyermekellátó központokban élő kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A három napos program nyitórendezvényét május 31-én délelőtt tartották meg, amelynek a rogériuszi Gyermekváros adott helyet. A nyitórendezvény alkalmával a központokból érkező gyerekek zenés, táncos, verses műsorokkal készültek. Az eseményre körülbelül 150 gyermek és fiatal érkezett a négy sérült gyermekeket ellátó központból, az utcagyerekek központjából, a sürgősségi központból, a viselkedési problémákkal küzdő gyerekek központjából, valamint a tenkei és barátkai központokból. Szántó Ildikó a programok főszervezője elmondta, hogy a sérült gyerekeknek fontos, hogy érezzék, tartoznak valahova, hogy törődnek velük, és az is fontos, hogy egy-egy rövid műsor keretében megmutassák mit tudnak.

Ajándékok

Az előadások közben és után a résztvevő gyerekek ajándékokat, lufikat kaptak. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz tartozó központokban közel 500 gyermek él, többségük nem tudott eljutni a nyitórendezvényre, ők később kapták meg az ajándékcsomagokat. A május 31-i kulturális műsort követően, június 1-jén és 2-án folytatódtak a programok: voltak kézműves foglalkozások, sportvetélkedők, állatkerti látogatás, kirándulások, szabadtéri sütés és egyebek. A programokat a Caritas Catolica, a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a Nagyváradi Vízművek és több cég is támogatta ajándékokkal.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!