ERDON Helyi hírek

2013.06.30. 18:43

Fesztiválhangulat a vársáncban

Nagyvárad- Szombaton az RMDSZ dél-rogériuszi körzete és a Diákokért Egyesület Gyermekek a gyermekekért címmel a vársáncban megszervezte a II. Gyermek- és családi fesztivált. Számos program volt.

Nagyvárad- Szombaton az RMDSZ dél-rogériuszi körzete és a Diákokért Egyesület Gyermekek a gyermekekért címmel a vársáncban megszervezte a II. Gyermek- és családi fesztivált. Számos program volt.

Szombaton második alkalommal rendezett Nagyváradi gyermek- és családi fesztivált a Pető Dalma vezette dél-rogériuszi RMDSZ-körzet és a Perecz-Simó Annamária irányította Diákokért Egyesület a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának támogatásával. Számos érdekes és színvonalas műsor várta az érdeklődőket a délelőtt 10 órakor kezdődött rendezvényen, amikor Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszöntötte a jelenlevőket. A fő eseményeken kívül rengeteg alternatív programba lehetett bekapcsolódni, melyeknek csak a megemlítése több sort venne igénybe, íme néhány a teljesség igénye nélkül: Zabhegyező gyermekanimátorok sportvetélkedője, pingpong családi verseny, babahordozási tanácsadás, baba-mama kör, pelenkázási lehetőség, kézműves és szaktanácsadó sátor. Környezetvédelmi célokat szolgált az Eco-mountain Transylvania Egyesület sátora, hasonlóan az EKE 91 Nagyvárad-Bihar Egyesületéhez, ahol használt olajat lehetett leadni. A szaktanácsadási sátorban a legnagyobb sikernek talán Simó Ritter Csilla logopédus és Wéber Csilla pszichológus ingyenes „fogadóórája” örvendett, de tanácsokat lehetett kérni a nap folyamán Szabó Ödöntől (közélet), Fekete Évától és Orbán Ritától (előkészítős osztályok), Mátyási Gábortól (sport), Szántó Ildikótól (szociális ügyek), Fenesi Tibortól (jogi problémák) és Pető Csillától (tanügy). Ezeken kívül volt még lovaglás, fényképezés, cserebere vásár, karikatúrázás, arcfestés, házasságkötés egy napra és ugrálóvár, minden, ami hasonló típusú összejövetelen vonzó és elképzelhető.

Nagyvárad Dániában

A színpadon néhány kisebb szünettől eltekintve szinte állandóan történt valami. Emlékezetes és színvonalas produkcióval rukkolt elő a Varga Friderika által felkészített Mystique mazsorett csoport, a hegyközszáldobágyi óvoda és a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium előkészítő osztályának tánccsoportja (koreográfus Forgács Zsombor), a Német Demokrata Fórum Wilderose tánccsoportja, a Szacsvay Imre Általános Iskola I. A. osztálya (tanítónő Rusz Csilla), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tánccsoportja (felkészítő Hasas Tünde), a Szalárdi Pitypang gyermek néptánccsoport (koreográfus Kőrösi Mária) és a margittai Cleavers tánccsoport. Szallós Tünde, Csákvári Jennifer, Nagy Brigitta és Vass Ágota énekeltek, három tehetséges kislány (a 16. számú Általános Iskola diákjai): Nagy Brigitta, Csákvári Jennifer és Sebestyén Szilvia közös táncprodukcióval lepte meg közönségét, Fábián István trombitált, Vass Emma mesét mondott. A kora esti órákban fellépett a Sunshine mazsorett csoport is, koreográfusuk, Szabó Tímea az Erdély Online-nak elmondta, hogy nemrég megnyerték Margittán a romániai IDO-versenyt, egyéniben pedig győzött Király Boglárka, illetve harmadik díjat érdemelt Pénzes Petra és Bodea Anita. Június végén a Borsi Napokon lehet majd őket látni és természetesen készülnek az őszi versenyre is, show dance kategóriában.

Magic Sarmotti- akit civilben Restás Istvánnak hívnak és a Partiumi Keresztény egyetem hallgatója- bűvészmutatványára sokan voltak kíváncsiak, és nagy népszerűségnek örvendett a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának előadása is. Érdekes színfoltja volt még a fesztiválnak az a sátor, melynek „homlokzatán” a Nagyvárad Dániában felirat volt olvasható. Honlapunknak Chende Noémi koreográfus fejtette meg a rejtélyt, akitől megtudtuk: arra gyűjtenek, hogy a 2013-as országos hip-hop bajnokságot megnyerő váradi Unique együttes kijuthasson az október 6-12. között Dániában megrendezendő világbajnokságra, mely cél elérésére körülbelül 6 ezer euróra lenne szükségük. Volt tehát miből válogatniuk a rendezvényre kilátogatóknak, a nap pedig a magyarországi Texas Stuff country zenekar koncertjével zárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!