ERDON Helyi hírek

2013.06.12. 12:42

Biztonságosabb tanúsítványkiadás

Nagyvárad- Szerda délelőtt a városháza kistermében gazdasági témájú sajtótájékoztatót tartott a váradi önkormányzat. Jelen volt Ovidiu Mureşan alpolgármester és Eduard Florea gazdasági igazgató.

Nagyvárad- Szerda délelőtt a városháza kistermében gazdasági témájú sajtótájékoztatót tartott a váradi önkormányzat. Jelen volt Ovidiu Mureşan alpolgármester és Eduard Florea gazdasági igazgató.

 

Ovidiu Mureşan alpolgármester bejelentette, hogy a nagyobb átláthatóság, illetve az ügyfelekkel való minél becsületesebb és professzionálisabb kapcsolattartás érdekében jövő hétfőtől, vagyis június 17-től új biztonsági rendszert vezetnek be azon tanúsítványok kibocsátásánál, melyek bizonyítják, hogy a kérvényezőknek nincsenek helyi adótartozásai az önkormányzat irányába. (Ezen dokumentumot ingatlanok, telkek és járművek elidegenítésekor kell igényelni). Sorin Iacob gazdasági aligazgató a gyakorlatban is bemutatta, hogyan teszik rá a bizonylatra a matricaszerű, öntapadós pecsétet, mely mindkét oldalán tartalmazza a Polgármesteri Hivatal azonosító elemeit.

Belső szerelések

Eduard Florea gazdasági igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy adóügyi szempontból ellenőrzik azokat az ingatlanokat, melyek az önkormányzat nyilvántartásában úgy szerepelnek, hogy nem rendelkeznek belső szereléssel. Hangsúlyozta: a belső szerelések nem azonosak a közművesítéssel, tehát a tulajdonosok nézzenek utána a nyilatkozataikban, és ha eddig nem tették meg, harminc napon jelezték a hatóságnak, amennyiben ilyen típusú belső átalakításokat végeztek, ugyanis a két eset közt hatvannyolc százalékos az adókülönbség. Belső szerelésnek számít például vízhálózat kiépítése egy kúttól vagy forrástól, áramfejlesztő, gázkonvektor, kazán stb. működtetése, vagyis valamennyi olyan berendezés, ami anélkül üzemel, hogy részét képezné a városi közműrendszernek. Egyetlen kivétel a csatornázás, ugyanis a háztartási víztisztító hálózatot kötelező módon csatlakoztatni kell a városi közműrendszerre.

Lesz meleg víz

A sajtótájékoztatón az adósságokkal küszködő, zárolt számlájú Hőerőmű ügye is szóba került. Eduard Florea gazdasági igazgató hangsúlyozta, hogy folyamatosan egyeztetnek a bírósági végrehajtóval, és több pénzügyi megoldásban is gondolkodnak. Ovidiu Mureşan alpolgármester megnyugtatott mindenkit, szerinte nem fog odáig fajulni a helyzet, hogy meg kell vonják a várostól a meleg víz ellátást.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!