ERDON Helyi hírek

2013.06.06. 10:39

Beismerő vallomást tett Cosmin Moraru

Szerda este kihallgatását kérte és fél év után beismerő vallomást tett Cosmin Moraru ügyvéd, akit anyósa megölésével vádolnak.

Szerda este kihallgatását kérte és fél év után beismerő vallomást tett Cosmin Moraru ügyvéd, akit anyósa megölésével vádolnak.

Annak ellenére, hogy előző vallomásaiban apósára akarta terelni a gyanút, Cosmin Moraru – akit, feleségével, Pazurik Krisztinával együtt azzal vádolnak, hogy megölték Vilhan Pirokát – szerda este a Nagyváradi Ítélőtábla mellett működő ügyészségen kérte kihallgatását. Fél éven keresztül tagadta, hogy bármilyen köze lenne az áldozat megöléséhez, ennek ellenére szerda este beismerővallomást tett, amelyben elismerte, hogy megölte anyósát, de újból kijelentette, hogy feleségének semmi köze a bűncselekményhez. Ahogy már olvashatták az 53 éves Vilhan Piroskát 2012 december 3-án ölték meg a házaspár lakásában. Cosmin Moraru és Pazurik Krisztina december 4-én elszöktek az országból, majd Svájcban vették őrizetbe őket egy nappal később. A két vádlottat május 16-án, illetve 17-én hozták vissza az országba, majd azonnal elkezdték kihallgatásukat.

Tagadott

Moraru szerdáig végig tagadta bűnösségét, a bűncselekmény elkövetésével apósát, Pazurik Józsefet vádolta. Moraru akkori vallomása szerint az áldozat és apósa az ő lakásában találkozott, a beszélgetés egyes régi félreértések miatt elfajult, a volt férj megütötte Vilhan Piroskát egy kormánykerék-blokkolóval, elvágta a torkát egy késsel, majd elvitte a holttestet a gyanúsított házaspár autójával egy ismeretlen helyre és visszaadta a gépjárművet. Az ügyészek a vallomást követően megállapították, hogy Pazurik Józsefnek semmi köze nincs az esethez. Pazurik Krisztina továbbra is ártatlannak vallja magát, fenntartva állítását, hogy a gyilkosság pillanatában a lakás egy másik helyiségében tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!