ERDON Helyi hírek

2013.05.26. 19:04

Öregdiák találkozó az Adyban

Az ötven, illetve a hatvan évvel ezelőtt érettségizett diákok találkozójára került sor szombaton a nagyváradi Ady Endre Líceumban.

Az ötven, illetve a hatvan évvel ezelőtt érettségizett diákok találkozójára került sor szombaton a nagyváradi Ady Endre Líceumban.

 

Az ötven éves érettségi évfordulót ünneplő öt osztály diákjai külön-külön tartották meg osztályfőnöki óráikat délelőtt tíz órai kezdettel, ezenközben a hatvan éves érettségi találkozóra érkező öregdiákokat Tóth Márta igazgatónő fogadta az iskola tanárijában. A gyémántdiplomásoknak először a líceum kórusa énekelt néhány népdalfeldolgozást a tanáriban Buna Boglárka tanárnő vezényletében, majd Tóth Márta szólt az egybegyűltekhez. Az igazgatónő kiemelte, hogy az iskola mindig a társadalom tükörképe, ezért az iskola nem lehet jobb, vagy rosszabb, mint maga a társadalom. Kiemelte, hogy ma is elkötelezett tanárok tanítják szépre és jóra a diákokat, akik ma ugyanúgy szeretik a diákcsínyeket, minta ahogy a régebbi korok diákjai is szerették azokat. Tóth Márta elmondta, hogy az Ady Endre Líceum 1992 óta osztja ki a gyémántokleveleket a hatvan éve érettségizett öregdiákoknak. A köszöntő után az igazgatónő kiosztotta az okleveleket, majd kötetlen beszélgetésen idézték fel a emlékeiket a megjelent öregdiákok. Ugyanakkor az ötven évvel ezelőtt a patinás váradi intézményben végzett diákok az osztályfőnöki órák végeztével, déli tizenkét óra magasságában átballagtak a díszterembe, ahol ők is átvették az okleveleiket. Tóth Márta kiemelte, hogy a tanintézmény történetében az ötven évvel ezelőtti végzős generáció az egyetlen, amelyik nem ballagott, ugyanis akkor az egyik osztályfőnök moszkvai útja után hazatérve kijelentette, hogy a ballagás nem más, mint kispolgári csökevény. Ezért az akkor elmaradt ballagást most pótolták az öregdiákok.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!