ERDON Helyi hírek

2013.05.23. 11:59

Nagyváradra is elért a Szeretethíd

Idén első alkalommal csatlakozik Nagyvárad a Rogériuszi Egyházközségen keresztül a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd elnevezésű kétnapos önkéntes akciójához.

Idén első alkalommal csatlakozik Nagyvárad a Rogériuszi Egyházközségen keresztül a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd elnevezésű kétnapos önkéntes akciójához.

A Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok május 24-25 között zajlik, és ezúttal a Rogériuszi Egyházközség is csatlakozik az akcióhoz. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertették. Pető Csilla Nagyvárad-Rogériuszi Református Egyházközség főgondnoka elmondta, hogy egy rendkívüli eseményhez csatalkozott a rogériuszi egyházközség, és ezáltal egy olyan programot valósítanak meg, amely egyedülálló Partiumban. „Idén hagyományteremtő szándékkal mi is csatlakoztunk a Szeretethídhoz, amelybe bevontuk az ifjakat, az időseket, a gyülekezetet is” - tette hozzá. Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke az önkéntes napok céljáról számolt be. Elmondta, hogy a Szeretethíd a Magyar Református Szeretetszolgálat kétnapos önkéntes akciója, amely mindenki számára nyitott, aki kész segíteni a környezetében élőkön. A cél, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Kárpát-medence minden területén munkálkodjanak kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési vagy környezetvédelmi területen, valódi segítséget nyújtva ezzel a településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A határon átívelő segítségnyújtással már több éve megmutatják, hogy egy közösség, ha összefog, mennyi jót tud tenni.

Önkéntesség

Az idei önkéntes akcióhoz eddig közel tizenötezren csatlakoztak. Az elmúlt években az önkéntes napokon különféle munkát végeztek az önkéntesek: parkosítás, kerítésfestés, idős- és beteglátogatás, takarítási akció és más olyan munkát, amellyel szebbé tehették környezetüket, és ami a legfontosabb, boldogabbá a környezetükben élőket. Balogh Barnabás a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója kiemelte, hogy a Szeretethidat csak együtt lehet építeni, ezért örül, hogy ezúttal a Rogériuszi Egyházközség is csatlakozott. A váradi programmal kapcsolatban elmondta, hogy május 26-án a vasárnapi 11 órás istentiszteletet követően élelmiszercsomagokat osztanak ki száz rászoruló idős embernek. Pető Csilla aláhúzta, hogy a kedvezményezettek kiválasztásába a gyülekezeti tagokat is bevonták, ezzel is erősítve a közösségi munkát. Azon személyeknek pedig, akik nem tudják elhagyni lakásukat, az egyházközség fiataljai juttatják el a csomagokat. Közösségépítés céljából pedig a csomagosztást követően szeretetvendégségre is sor kerül. Kerekes József rogériuszi lelkipásztor örömét fejezte ki, hogy az önkéntes akciónak egyik pillére lett a Rogériuszi Egyházközség. A Szeretethídról az akció saját honlapján (szeretethid.jobbadni.hu) bővebben olvashatnak.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!