ERDON Helyi hírek

2013.05.28. 00:48

Mozgó antikvárium Váradon

Csaknem háromezer kötetet hozott el Nagyváradra a magyarországi Pázmány Péter katolikus egyetem mellett működő piliscsabai Quintus Antikvárium.

Csaknem háromezer kötetet hozott el Nagyváradra a magyarországi Pázmány Péter katolikus egyetem mellett működő piliscsabai Quintus Antikvárium.

A Partiumi Keresztény Egyetem előcsarnokában hétfőn diákok és felnőttek nézelődtek, vásároltak. Úgy láttuk, ezúttal a szokásosnál is nagyobb a választék. Amint Baghy István antikváriustól megtudtuk, rendszerint akkor jön el Váradra, ha összegyűlnek olyan könyvek, melyek minőségi felhozatalt biztosítanak. Ez az oka annak is, hogy Várad után már nem mennek másfelé. „Ha elkel a krémje, utána nem tudjuk ugyanazt a színvonalat biztosítani. Ha már az emberek olvasókedve csökken, legalább mi igyekezzünk a legjavát nyújtani” - magyarázta a vállalkozás képviselője. Mivel a diákokra nem jellemző az, hogy sok pénzük lenne, ők is törekednek az olcsóságra – a könyvek átlagára nyolc lej, s ha valaki többet vesz, lealkudhat 10-15%-ot. A könyvek pedig nagyon sokfélék – Updike, Zola, Balzac művei mellett megfér az Arcfestési kalauz és a Hölgyek naptárának 1919 évi kiadása. Platón összes műve sem hiányzik a standokról, ezenkívül egyebek mellett nyelvkönyvek, különböző szakkönyvek, útikalauzok, régi mesekönyvek is találhatók. A mozgó antikvárium hétfőtől szerdáig reggel héttől este tízig várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!