ERDON Helyi hírek

2013.05.20. 13:44

Megvásárolta a tételeket?

Korrupciós botrány főszereplője Cristiana Bigan, a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség egykori vezetője, aki egy ideje fővárosban fogyasztóvédelmi felügyelő: az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) által összeállított bűnvádi dosszié szerint – amint azt a napokban közzé is tették – azzal vádolják Bigant, hogy 2012 októberében megvásárolta az unió POSDRU programján belül létesült igazgatóság tanácsosi tisztségére kiírt versenyvizsga tételeit fia, Paul Cristian Ferchedău számára.

Korrupciós botrány főszereplője Cristiana Bigan, a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség egykori vezetője, aki egy ideje fővárosban fogyasztóvédelmi felügyelő: az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) által összeállított bűnvádi dosszié szerint – amint azt a napokban közzé is tették – azzal vádolják Bigant, hogy 2012 októberében megvásárolta az unió POSDRU programján belül létesült igazgatóság tanácsosi tisztségére kiírt versenyvizsga tételeit fia, Paul Cristian Ferchedău számára.Ezeket állítólag Iuliana Coruț, a munkaügyi miniszter kabinetfőnökének közbenjárása nyomán Paula Mănuceanu, a miniszteri kabinet tanácsosa bocsátotta Cristiana Bigan rendelkezésére. Mănuceanu elektronikus postán küldte el a december 6-i vizsga tételeit Cristiana Bigannak december 3-án.

Az ügy pikantériája az, hogy mindennek ellenére Cristian Ferchedău hibás, illetve hiányos válaszokat adott a kérdéskre a versenyvizsgán, úgyhogy a dolgozatok leadását követően Iuliana Coruț kezdeményezésére Paula Mănuceanu az eredeti dolgozatot kicserélte egy másikkal, melyet a fiatalember az ő irodájában és az ő felügyelete alatt írt meg.

Mindezek nyomán – ahogy arra számítani lehetett - Paul Cristian Ferchedău megnyerte a versenyvizsgát, s tavaly december 21-én európai ügyekért felelős tanácsosnak nevezték ki.

A DNA Cristiana Bigant többek között megvesztegetéssel, fiát pedig okirathamisítással vádolja. Vádat emeltek még Iuliana Coruț, testvére, Simona Dumitru, valamint Paula Mănuceanu ellen is. A dossziét a bukaresti ügyészség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!