ERDON Helyi hírek

2013.05.13. 11:52

Megújították keresztségi fogadalmukat

Elsőáldozás zajlott vasárnap a nagyváradi Szent László templomban. Tóth Attila Levente segédlelkész elmondta: fontos rendszeresen imádkozni, megosztani életünk történéseit a jó Istennel.

Elsőáldozás zajlott vasárnap a nagyváradi Szent László templomban. Tóth Attila Levente segédlelkész elmondta: fontos rendszeresen imádkozni, megosztani életünk történéseit a jó Istennel.

 

Egyetlen szabad hely sem maradt vasárnap délelőtt a nagyváradi Szent László templomban. Tóth Attila Levente segédlelkész arról szólt: öröm a szülőknek és a közösségnek az, hogy húsz gyermek készül az elsőáldozásra, hiszen ez azt jelenti, hogy él a közösség. Amint a gyermekek szentjeként is ismert Don Bosco is mondta, nem elég a fiatalokért imádkozni, őket magukat is meg kell tanítani imádkozni.

Felelősség

Az imádság Jézussal való beszélgetés, fontos, hogy a lényeges dolgokat megosszuk a jó Istennel, fontos megvizsgálnunk azt is, hogy mikor van helye életünkben az imádságnak. A szülők feladata, hogy megtanítsák a gyerekeket imádkozni – hiszen rajtunk, felnőtteken múlik, hogy milyen emléket hagyunk a gyermekeinkben, meg tudjuk-e érinteni Isten ujjával a lelküket – hangzott el. Amint Böjte Csaba szerzetes pap mondta, „szeressétek ki a szentet a gyermekekből”. Ha néha rosszalkodnak is, arra kell gondolnunk, hogy Jézus még a bűnösökhöz is a szeretet hangján szólt és ők attól fogva elkezdték követni.

Megvallották

A későbbiekben a húsz gyermek megújította keresztségi fogadalmát, mindannyian megvallották, hogy hisznek a Jóistenben és ellentmondanak a gonosz csábításának. Egyetemes könyörgéssel folytatódott a szertartás, majd a húsz gyermek részesült az elsőáldozás szentségében. Közöttük volt Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő kislánya, Kincső is. A szertartás végén Szabó Emese, a Szent László óvoda vezetője a szülők nevében köszönetet mondott Tóth Attila Leventének a rendszeres foglalkozásokért és a törődésért – mint megemlítette, mindig bizalommal mondhatja azt a gyermekeinek, hogy „kérdezzétek meg a pap bácsitól”. A későbbiekben a szülőknek és a rokonoknak alkalmuk nyílt kedvükre fényképezni az elsőáldozókat.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!