ERDON Helyi hírek

2013.05.09. 11:28

Jótékonyság a nóta hangján

A Diákokért Egyesület, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet, illetve a magyarországi Szabó Lajos és Szabóné Kelemen Éva Vallomásra küldöm a szívemet néked... címmel jótékonysági nótaestet szerveznek Nagyváradon.

A Diákokért Egyesület, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet, illetve a magyarországi Szabó Lajos és Szabóné Kelemen Éva Vallomásra küldöm a szívemet néked... címmel jótékonysági nótaestet szerveznek Nagyváradon.

A május 24-én, pénteken este hét órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók hangversenytermében megrendezésre kerülő koncertről a szervezők tájékoztatták a sajtót szerda délután a dél-rogériuszi körzeti RMDSZ székházban. Pető Dalma körzeti RMDSZ elnök elmondta, hogy már számos közös rendezvényt valósítottak meg a Diákokért Egyesülettel, és ez a nótaest egy újabb állomása az együttműködésnek. Pető Dalma kijelentette, hogy nagyon szeretnék felkarolni a nagyváradi tehetségeket, éppen ezért a nótaesten lesz egy meglepetés bejelentés, amiről konkrétumokat még nem árult el, de azt kijelentette, hogy ennek a bejelentésnek nagyon fognak örülni a nótázók és nótakedvelők.

Elismert muzsikusok

Szabó Lajos díjnyertes nótaénekes a sajtótájékoztatón bejelentette: „erre a jótékonysági nótaműsorra olyan énekeseket hívtam, akiket az anyaországban és a határon túl is megbecsülnek. Fellép majd B. Tóth Magda kiváló énekesnő, akire a címadó nóta eléneklését bíztam, Kapi Gábor nótáskapitány, Rácz Anita cigánynóta énekes, és meghívtam Marosvásárhelyről Szilágyi Sándort és Miklós Szilviát is, a feleségem Kelemen Éva pedig verset fog mondani. Végül de nem utolsósorban meg kell említeni Berki Lászlót a 100 tagú cigányzenekar vezető prímását, a Magyar Köztársaság kitüntetettjét, aki olyan muzsikusokkal jön Nagyváradra, akik a 100 tagú cigányzenekart erősítik. Remélem, hogy ez az új kezdeményezés teret nyer ebben a régióban, és azt szeretnénk, hogy közös összefogással fejezzük ki a nóta iránti szeretetünket.”

Jótékonyság

Perecz Simó Annamária a Diákokért Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a koncertet jótékonysági célzattal szervezik meg, ugyanis a nótaest bevételeiből a hátrányos helyzetű dél-rogériuszi óvodásokat és kisiskolásokat kívánják segíteni. „Nagyváradi tanítónőktől megtudtuk, hogy rengeteg szociálisan hátrányos helyzetű gyermek van, akiknek a szülei sok esetben még a napi betevőt sem tudják előteremteni számukra. Ezért a 15 lejes belépőjegyek árából fedezzük a koncert költségeit, és ezen felül próbáljuk segíteni a hátrányos helyzetű gyerekeket. Ha valaki a belépőjegy kifizetése mellett még tudna felajánlást adni, akkor ott a helyszínen lesz egy urna, ahova szívesen várjuk a felajánlásokat” - fogalmazott Perecz Simó Annamária. Az elnök kifejtette, hogy pályázati rendszerben osztják majd szét az összegyűlt adományokat, vagyis az egyesület meghirdeti a pályázatot, és mivel a dél-rogériuszi körzeti RMDSZ-szel közösen szervezik meg a nótaéestet, ezért az ösztöndíj is egyelőre a rogériuszi óvodásokat és elemi iskolásokat kívánja majd segíteni. A szülők által leadott pályázatot az egyesületnél elbírálják, és ők döntenek arról is, hogy kik kapják majd meg a támogatást. Perecz Simó Annamária hozzátette, hogy az elbírálásnál kritérium lesz az, hogy a gyerekek járjanak óvodába, illetve iskolába. A nótaestre jegyek válthatók a Filharmóniában, a Dél-rogériuszi körzeti RMDSZ székházban, illetve a hétvégén megrendezésre kerülő majálison a dél-rogértuszi RMDSZ körzet standjánál. A nótaest médiatámogatója a Bihari Napló.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!