ERDON Helyi hírek

2013.05.06. 11:29

"Fűrész művész" bemutatót tartanak Érmihályfalván

A román sportfavágó válogatott tagjai tartanak bemutatót Érmihályfalván május 19-én délben, a XXI.Nyíló Akác Napok keretében. Két versenyágazatot mutatnak majd be, és lesz sok meglepetés is.

A román sportfavágó válogatott tagjai tartanak bemutatót Érmihályfalván május 19-én délben, a XXI.Nyíló Akác Napok keretében. Két versenyágazatot mutatnak majd be, és lesz sok meglepetés is.

The boys are back in town! - A fiúk visszatérnek a városba! Ezzel a műsorcímmel tartanak bemutatót Érmihályfalván a román sportfavágó válogatott tagjai, utalva arra, hogy 4 esztendeje már került sor hasonlóra, azonban az azóta eltelt időben sok fejlődésen ment át ennek a sportnak a hazai ágazata. Nagy Botond sportfavágó, a válogatott vezetője kérdésünkre elmondta: a 7 tagú válogatott 4 tagja lesz jelen a bemutatón, melyre május 19-én, vasárnap 13 órától kerül sor a strand területén. Az érdeklődők két versenyágazattal ismerkedhetnek meg, egyik a timbersport, másik az eurojack. Előbbi az emberi erőre és technikára, utóbbi a motoros vágásra helyezi a hangsúlyt.

Favágó show

Az egy órás favágó showban a nézők láthatnak úgynevezett magasvágást, fakidöntést, vízszintes vágást, keresztvágó fűrészes vágást, szabad rönk vízszintes szeletelését, és természetesen sok show-elemet. A közben szóló zenét valószínűleg el fogja nyomni, amikor "berántják" a 65 lóerős láncfűrészt, ami a bemutató egyik kivételes attrakciója lesz. Mint megtudtuk, a "fűrész művészeket" idén már 47 hasonló bemutatóra hívták. Nagy Botond hangsúlyozta: az esemény egy bemutató lesz, nem verseny, a félreértések elkerülése végett tehát jelentkezőket sem várnak, csak közönséget, de azt nagy szeretettel.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!