ERDON Helyi hírek

2013.05.20. 09:59

Eljöttek a zenekedvelők

Esőre állt ugyan az idő pénteken, de ez nem riasztotta el a dzsesszkedvelőket: mintegy százötvenen jöttek el a Posticum Dzsesszfesztivál első koncertjére, melynek során a temesvári Bega Blues Band lépett fel.

Esőre állt ugyan az idő pénteken, de ez nem riasztotta el a dzsesszkedvelőket: mintegy százötvenen jöttek el a Posticum Dzsesszfesztivál első koncertjére, melynek során a temesvári Bega Blues Band lépett fel.A harminc éve fennálló együttes a blues és a soul világába kalauzolta el a közönséget, de nem hiányoztak a dzsessz számok sem. Összeszokott, profi zenészekkel találkozott a közönség, s a hangszerek harmóniáját szerencsésen egészítette ki Maria Chioran énekesnő hangja. Többek között Miles Davis, Horace Silver, B.B. King ismert számai hangottak el, melyeket Ray Charles soul-dallamai, valamint az együttes alapítótagjának, Johnny Botának több saját szerzeménye egészítettek ki – például a Blues de Timişoara, mely az utolsó szám volt egyúttal. A koncert végén ugyan eleredt az eső, de csak mintegy ijesztegetésképp, s pár percen belül abba is maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!