ERDON Helyi hírek

2013.05.08. 15:26

Anyák napi ünnepség

Kicsit megkésve ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel adták elő Anyák napi műsorukat a Diakónia Keresztény Alapítvány nagyváradi foglalkoztatójába járó gyerekek.

Kicsit megkésve ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel adták elő Anyák napi műsorukat a Diakónia Keresztény Alapítvány nagyváradi foglalkoztatójába járó gyerekek.

A Diakónia Keresztény Alapítvány nagyváradi székhelyén működő nappali foglalkoztatóba járó gyerekek kedveskedtek édesanyjuknak egy szép Anyák napi műsorral május 8-án. A műsor előtt Vinczéné Pálfi Judit lelkész, missziói előadótanácsos tartott rövid áhítatot a megjelent édesanyáknak és édesapáknak. Igei szolgálatában arról beszélt, hogy ahogy az édesanya nem feledkezik el gyermekéről, úgy Isten sem hagyja el egyik embert sem. Amikor nehézségeink támadnak, sokszor úgy érezzük, hogy Isten elhagyott minket, de bármilyen erőtlenek és kiszolgáltatottak vagyunk tudnunk kell, hogy Isten szeret bennünket, mint édesanya a gyermekét – hangzott el. Az áhítatot követően a nappali foglalkoztatóba járó gyerekek egy-egy verssel és énekekkel kedveskedtek a megjelent anyukáknak, majd egy saját kezűleg készített ajándékot adtak át nekik. A műsor végén Vinczéné Pálfi Judit felolvasta Dsida Jenő Hálaadás című versét. Szoboszlai Erzsébet projekt vezető elárulta, hogy idén ősszel egy új projekt keretében öt Bihar megyei településen indul egy-egy 24 fős nappali foglalkoztató, így a nagyváradi 33 fős csoport 24-gyel növekedik, e mellett új csoportok alakulnak Szentjobbon, Hegyközszentmiklóson, Székelyhídon és Bihardiószegen. Az új helyszíneken is ugyanolyan iskola utáni programokat tartanak majd a hátrányos helyzetű gyereknek, mint Nagyváradon.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!