ERDON Helyi hírek

2013.05.04. 19:03

A margittai szabadidőközpont felrúgta a sok éves hagyományt

Margittának két termálvizes strandja van. A régebbit 1968 - ban nyitották meg és Termál strand néven ismert.

Margittának két termálvizes strandja van. A régebbit 1968 - ban nyitották meg és Termál strand néven ismert.

Ez a rendszerváltozás után a privatizáció során magánkézbe került, így a város elvesztette felette az ellenőrző jogát. Végül tavaly sok huzavona és többszöri határidő módosítás után sikerült átadni az Uniós támogatással megépült Szabadidő központot, melynek legfontosabb eleme a termálvizes strand. Egy ideig nyitva volt, aztán az ősz bezárásra kényszerítette. Úgy volt, hogy idén május elsején megnyitja kapuit. Bizonyos készülődések is erre utaltak, de végül nem így történt. Ott jártamkor csak az árválkodó ürességet "csodálhattam meg". A portás elmondta, hogy valóban az volt a hírhang, hogy elsején nyitnak, de végül ez elmaradt. Tudomása szerint csak a román húsvét utáni vasárnapon üzemelik be. A zárt ajtók igen sok fürdőzni vágyónak okoztak kellemetlenséget, a más városból érkezőknek pedig felesleges költséget.

Mindenki biztos volt a május elsejei nyitásban, mivel ez többéves hagyomány a városban és általában más városok strandjai is ezt a trendet követik. A régi strand menetrendszerűen megnyitott, de ott is kevesebben voltak a sok éves átlagnál. Az új strand medencéi ugyanis modernebbek és tisztábbak, ezért sokan oda mentek volna szívsebben.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!