ERDON Helyi hírek

2013.04.29. 17:43

(Újra)nyit a mozi a Lotusban

Ugyanott, ahol régebben de másfajta, korszerűbb mozi nyílik Nagyváradon. Május elsején a Lotus Centerben nyit a Cinema Palace. Az utolsó simításokat most végzik, a kapunyitás pillanatáig meglepetésként őrzik, mit végeztek.

Ugyanott, ahol régebben de másfajta, korszerűbb mozi nyílik Nagyváradon. Május elsején a Lotus Centerben nyit a Cinema Palace. Az utolsó simításokat most végzik, a kapunyitás pillanatáig meglepetésként őrzik, mit végeztek.

Fotózni sem engedték még a sajtót Nagyvárad legújabb és legkorszerűbb mozijában, ahol a május elsejei nyitás előtt az utolsó simításokat végzik a kivitelezők. Az ünnepélyes megnyitót felvezető sajtótájékoztatót készíti elő közben a menedzsment - ám mi már ezt megelőzően, ma kilátogattunk a helyszínre. A termekben még dolgoznak a munkások, közben a pláza és a mozi vezetői is a megnyitó eseményein ügyködnek.

Mint megtudtuk, a mozi lényegében ugyanazon a helyszínen lesz az üzletközpontban, ahol eddig is volt, sőt, az ellentmondó értesülések dacára végül az előző filmszínház menedzsmentje viheti tovább a mostanit is. Viszont nem ugyanaz a mozi várja nemsokára a nézőket, amelyik az év elején bezárt...

Fejlesztések

A Lotus Center már régebben nyilvánosságra hozta, hogy semmiképpen nem marad vetítőtermek nélkül. Mint annak idején beszámoltunk róla, idén január 16-án beszüntette együttműködését a Lotussal a Hollywood Multiplex, majd az akkori mozi be is zárt. A Lotus vezetése szinte azonnal hozzálátott a termek felújításához és új technológiával való felszereléséhez, s működtetőt is keresett. Több potenciális partnerrel tárgyaltak, végül a Cinema Palace márkanévvel nyitnak újra. A menedzsment képviselőjétől megtudtuk, hogy ez az első ilyen mozi az országban.

Öt teremben zajlanak majd a vetítések, mindegyikben új generációs Sony Digital 4K projektorral. Az új termeket áttervezték, a vetítővászonra való rálátás jobb lett, a székek közötti távolság is nagyobb, így kényelmesebb a nézőknek. A legolcsóbb jegy 9,90-be kerül, a legdrágább 16,90-be. Kedvezményt kapnak a gyerekek, diákok, egyetemisták, nyugdíjasok, a családokat pedig külön árcsomagokkal várják. Honlapjuk a www.cinemapalace.ro lesz, ez azonban még nem él, várhatóan május 9-én indul. Az ígéret szerint kedden 14 órától hívhatóak viszont a telefonszámaik, amelyeken helyek is foglalhatóak a vetítésekre: 0259.420.002, 0259.420.003, 0259.420.004, 0359.405.502.

A menedzsment azt tervezi, hogy a későbbiekben VIP-mozitermet is kiépítenek, ahol drágábban, kiemelt körülmények között élvezhetőek majd a filmek. Ugyanakkor a termekben színi előadásokat, koncerteket és stand-up show-kat is tartani fognak.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!