ERDON Helyi hírek

2013.04.25. 13:04

Szombaton nyílnak a strandok

Április 27-én 8 órától nyitja ki kapuit a strandolni vágyók előtt mind a Városi, mind az Észak-Őssi strand. Ettől a dátumtól kezdve egészen május 6-ig a strandok minden nap nyitva lesznek.

Április 27-én 8 órától nyitja ki kapuit a strandolni vágyók előtt mind a Városi, mind az Észak-Őssi strand. Ettől a dátumtól kezdve egészen május 6-ig a strandok minden nap nyitva lesznek.

Liviu Andrică, a Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) igazgatója csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertette a Városi és Őssi strandokon végzett munkálatokat, a nyári szezon kezdésének időpontját, a jegyárakat és egyéb tudnivalókat. Mindkét strand április 27-én nyit, reggel nyolc órától. Ettől az időponttól kezdődően egészen május 6-ig, a hétfőket is beleértve a strandok minden nap nyitva lesznek, ezen időszakban minden strandoló belépőjeggyel mehet majd be. Május 7-től kezdődően a nyugdíjasok, háborús veteránok és mindazok, akik beletartoznak a 763/18.12.2012-es helyi tanácsi határozat által megállapított kategóriába ingyenesen léphetnek be a strandra keddtől péntekig. Jegyárak: felnőtteknek 10 lej, tanulók és egyetemistáknak 5 lej, a felnőtt bérletek 90 lejbe kerülnek egy hónapra és 45 lejbe a tanulóknak és egyetemistáknak. Liviu Andrică elmondta, hogy a tavalyi évhez képest megváltozott a strandok nyitva tartása: ettől az évtől kezdődően 8-21 óra között lesz nyitva a strand és 8-19 óra között a pénztár, tehát belépni csak 19 óráig lehet majd.

Munkálatok

Az igazgató kifejtette, hogy mindkét strandon végeztek javítási és felújítási munkálatokat. A Városi strandon megjavították a hibás felszereléseket, kijavították a vakolathiányokat, kijavították a repedéseket, lefestették a fémrészeket és kifestették a medencéket, a hibás rácsokat kicserélték, felújították a padokat és a tusolókat, megjavították az öltözőket, füvesítettek, reflektorokat szereltek fel, kijavították a járdákat és egyéb kisebb javításokat végeztek. A munkálatok ebben az esetben 21.000 lejbe kerültek. Az Őssi strandon a fentebb említetteken kívül a 4-es és 5-ös medencéknél a vaslétrák helyett betonlépcsőket építettek, a medencék könnyebb megközelítése érdekében, a medence feltöltő vezetékeket kicserélték, a lábmosó medencék vízelvezetőit megjavították. Itt a munkálatok 42.000 lejbe kerültek. Mindkét esetben a Közterület-fenntartó Zrt. alkalmazottai végezték a munkálatokat. Az Őssi strandon két cég fog árulni hűsítőket, míg a Városi strandon három. A strandok medencéit pénteken este töltik fel vízzel.

Állatkert

Az állatkerttel kapcsolatban Liviu Andrică elmondta, hogy az előzetes hírektől eltérően nagy valószínűség szerint május elsején nem fog kinyitni. Mint elmondta, a Közterület-fenntartó Zrt. készen áll a nyitásra, megszerezték az összes szükséges engedélyt, az állatok 80 százaléka megérkezett, de addig nem nyithatnak ki, amíg a műszaki átvétel nem történik meg. Egyébként vasárnap érkezik egy újabb állatszállítmány Debrecenből, valamint még Nyíregyházáról is kell érkezzen néhány példány az elkövetkező időszakban.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!