ERDON Helyi hírek

2013.04.18. 17:44

Nyomoznak a milliomos-csemete ügyében

A nyomozóhatóság hétfőn eljárást indított Victor Micula ellen. A vállalkozó-milliomos Viorel Micula fia jogosítvány nélkül vezetett egy forgalomba be nem írt motorkerékpárt. Ugyanakkor eljárás indult a társaságában volt, bondoraszói illetőségű Vasile Manea ellen is, hasonló váddal.

A nyomozóhatóság hétfőn eljárást indított Victor Micula ellen. A vállalkozó-milliomos Viorel Micula fia jogosítvány nélkül vezetett egy forgalomba be nem írt motorkerékpárt. Ugyanakkor eljárás indult a társaságában volt, bondoraszói illetőségű Vasile Manea ellen is, hasonló váddal. Az ügyészek nyomoznak annak ügyében is, hogy Victor Mucula két testőre - Sorin Bara és Kollo Otto - az elmúlt szombaton akadályozta a forgalmat annak a demonstrációnak az idején, melyet a DN76-os országút állapota elleni tiltakozásként szerveztek. (Ahogyan arról beszámoltunk, a demonstráció szervezői és résztvevői nem állították le a forgalmat, hanem egy sávon felvonultak.) A jogosítvány nélküli motorozók ennek az eseménynek az idején furikáztak a bejelentetlen motorkerékpárral, a rendőrök orra előtt. Az ügyészség közúti forgalom akadályozása miatt indított eljárást Adrian Rosu orvos ellen is, aki az említett tiltakozó akció idején járművével egy kamion továbbhaladását hiúsította meg. A doktor - bevallása szerint - az út állapota, illetve a megyei hatóságok passzív magatartása miatti felháborodásában ragadtatta magát tettére. "A rossz út miatt emberek halnak meg, egyrészt a balesetekben, másrészt, mert a mentők nem tudnak időben a riasztási helyszínekre érni" - magyarázta tettének okát az orvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!