ERDON Helyi hírek

2013.04.22. 13:14

Könyvtárak Éjszakája

Kedden délutántól éjjel egy óra utánig zajlik a Román Könyvtárak Éjszakája című rendezvény a Nagyváradi Egyetem könyvtárának konferenciatermében.

Kedden délutántól éjjel egy óra utánig zajlik a Román Könyvtárak Éjszakája című rendezvény a Nagyváradi Egyetem könyvtárának konferenciatermében. A Nagyváradi Egyetem, a Román Könyvtárosok Egyesülete, valamint Bihar megyei Diáktanács által szervezett rendezvény hivatalos megnyitója délután öt órától lesz, ezt követően Constantin Dancoglu fotóművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, majd a zenei kar hallgatóinak műsora következik. A továbbiakban különböző előadások zajlanak – többek között az olvasásra nevelésről, a Csillagászat Napjáról és ennek különböző vonatkozásairól, az NLP-technikák alkalmazásáról a pszichológiában. Egyéb programok: Nichita Stănescu költészetének bemutatása filmekkel, egy színdarab-részlet bemutatása. Az utolsó rendezvény során, mely 23.40-kor kezdődik és 1.35-ig tart, a Nagyváradi fogorvos-tanhallgatók Egyesülete szervezésében bemutatják a Gyermek fekvése című filmet, mely elnyerte az idei Berlini Filmfesztivál Aranymedve díját.

A rendezvény alkalmából ingyenes lesz a feliratkozás az egyetem könyvtárába, az intézmény előtt pedig ingyenes könyveket fognak osztani Az olvasás cool-túra! Olvass és bírj olvasásra című akció keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!