ERDON Helyi hírek

2013.04.30. 09:16

Gazdasági vetélkedőn a Szent László-s diákok

A kolozsvári Babeş Bolyai Egyetem után, ahol a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén vettek részt, egy újabb helyszínen mérettették meg magukat a Szen László Római Katolikus Gimnázium gazdaság szakos diákjai.

A kolozsvári Babeş Bolyai Egyetem után, ahol a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén vettek részt, egy újabb helyszínen mérettették meg magukat a Szen László Római Katolikus Gimnázium gazdaság szakos diákjai.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Kárpát-medencei Gazdasági Vetélkedője nagy kihívást jelentett, hiszen egyetemista csapatokkal kerültek versenyhelyzetbe. Viszontláthattuk a Kolozsváron még szervezőként megismert csapatot, s ismeretséget köthettünk a miskolci egyetem küldötteivel, s nem utolsó sorban a házigazdák két csapatával.

A feladatok fizikai és szellemi kitartást is igényeltek, hiszen az első nap éjszakába menően kellett a diákoknak kidolgozniuk az egyetemi napok programtervezetét. Másnap délelőtt prezentáció formájában mutatták be a színvonalas programjavaslatokat.

Iskolánkat két csapat képviselte: a X.C osztályból KözgazdÁszok névvel Popovics Mercédesz, Dóczi Béla és Kovács Márk versenyeztek, a XI.C osztályból pedig a Csillagszemek tagjaiként jelen volt Huvé Timea, Prínyi Edina és Somogyi Csilla.

A délutáni döntőben a Csillagszemek csapata bizonyította, hogy helyt tudunk állni az egyetemisták körében is. Itt már oldottabb légkörben, ügyességi és kommunikációs játékokkal találták magukat szembe. Vitatan, teleshop, túlbeszélés, tippelős, reklámszlogen, kódolás... csupán néhány feladat a sok közül.

A nap végére, az összesítések után fény derült a helyezésekre, melyektől függetlenül mindenki nyertesnek érezhette magát. A pontszámok alapján a Szent László Római Katolikus Gimnázium Csillagszemek csapata III. helyezést ért el. Helytállásáért, s ügyességéért gratulálok a KözgazdÁszok tagjainak is!

Köszönet a szervezőknek, a Partiumi Keresztény Egyetem vezetőségének a színvonalas versenyért, s a szívélyes fogadtatásért!

Kor Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!