ERDON Helyi hírek

2013.04.08. 11:56

Folytatódik a takarítási program

A váradi önkormányzat úgy döntött, hogy április 8–25. közt folytatja tavaszi nagytakarítási programját. Háztartási tárgyakat, növényi hulladékokat gyűjt be az RER ökológiai szolgáltató.

A váradi önkormányzat úgy döntött, hogy április 8–25. közt folytatja tavaszi nagytakarítási programját. Háztartási tárgyakat, növényi hulladékokat gyűjt be az RER ökológiai szolgáltató.

 

A nagytakarítási kampány keretében ezúttal háztartási tárgyakat (bútorelemek, padlószőnyeg, kerékpárok, textilanyagok, ajtók, ablakok stb.) és növényi hulladékokat gyűjtenek be. Figyelem: belső építkezési törmelékeket, valamint pincék és padlások takarításából származó hulladékokat nem!

A siker érdekében a RER köztisztasági vállalat 7 köbméteres konténereket helyez ki a város 37 begyűjtési pontján, ahová úgy kell kihelyezni a hulladékokat, hogy az ne zavarja a gyalogos és közúti közlekedést. Az akció befejezését követően viszont tilos lesz bármilyen fajta maradékot Várad közterületein tárolni, aki így tesz, azt a 2009/386. számú helyi tanácsi határozat értelmében megbírságolják.

Begyűjtési pontok

A cél elérése végett az önkormányzat két övezetre osztotta a várost: az északi zónához tartoznak az 1-es, a 2-es és a 3-as szektorok, ahol április 8-20. között zajlik a kampány, a déli zónához pedig a 4-es, az 5-ös, a 6-os és a 7-es szektorok, ezekben április 15-25. között kerül sor az akcióra.

Az északi zónában a következő útkereszteződéseknél, illetve csomópontoknál alakítottak ki begyűjtési pontokat: Aluminei/Fagului utcák, Bernard Shaw/Italiană utcák, Crivăţului/Apelor utcák, Posada/Rogériusz sétányok (1. szektor); Roman Ciorogariu/ Nicolae Iorga utcák, Creangă tér (Menmorut/Nicolae Jiga), Bârsei/Cantacuzino utcák, Ion Bogdan/I. P. Pinciu utcák (2. szektor); Ecaterina Teodoroiu/Feleacului utcák, Adevărului utca/Bunyitay-liget/Olteniei utca, Depoului/ Nicolae Beldiceanu utca, Várad-Hegyalja központja, a buszmegállóval szemben (3. szektor).

Déli övezet: Cazaban utca/Don Orione Líceum, Barcăului/Oneştilor utcák, Aviatorilor/Nicolae Bolcaş utcák (4. szektor); Bradului/Cuză Vodă utcák, Matei Basarab utca/Ifjúsági stadion, Octavian Goga/Traian Blajovici utcák, Vlădeasa utca/Aradi út, Tuberozelor/Súlyok István utca, Principatelor Unite/Plevnei utcák (5. szektor); Mihai Viteazul/Kogălniceanu utcák, nagypiac/Sucevei utca, Sextil Puşcariu/Beiuşului/Sabinelor utcák, Liszt Ferenc/Leonardo de Vinci utcák, Rulikowszki/Bacăului utcák, a Grigorescu negyed (6. szektor); Şeleusuli/Războieni utcák, Muntele Găina/Războieni utcák, Kolozsvári út/Tineretului tér, Bistriţei /Ştefan Zweig utcák, Kolozsvári út/Timişoarei utca, Kolozsvári út/Gutenberg utca, Tineretului negyed (George Bacaloglu/Virgil Maxim utcák), Barierei/Dragoş Vodă utcák (7. szektor).

Április 25. után ha a kijelölt begyűjtési pontoknál hulladékot találnak, a lakótársulásoknak fizetniük kell a RER-nek ezek elszállításáért.

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!