ERDON Helyi hírek

2013.04.15. 14:15

Felújítás alatt az Őssi strand

Április végére befejezőnek a nagyváradi Észak-Őssi strand nagyszabású felújítási munkálatai. A jelenlegi renoválás tulajdonképpen a tavaly elkezdett felújítási projekt folytatása.

Április végére befejezőnek a nagyváradi Észak-Őssi strand nagyszabású felújítási munkálatai. A jelenlegi renoválás tulajdonképpen a tavaly elkezdett felújítási projekt folytatása.

A munkálatok részleteiről Eugen Onciu, a strand ügyvezetője számolt be lapunknak. Az idei év renoválási munkálatait rögtön a téli szezon után kezdték el, miután 2012. december és 2013. január eleje között már végeztek kisebb felújításokat. A mostani munkafolyamat a Közterület Fenntartó Zrt. (ADP) által beindított projekt folytatása. Akkor 200 folyóméter termálvíz-vezető csövet cseréltek ki, most pedig további 80 folyóméter csővezetéket cserélnek ki, amelyek a 4, 5, 6, 7 és 8-as medencékhez vezetnek, továbbá kicserélik a régi szelepeket és csapokat. A 4-es és 5-ös medencék esetében kicserélték a vaslétrakat, így ezentúl lépcsőkön lehet majd bejutni a medencékbe. „Ez egy nagyszabású munkafolyamat, de a Közterület Fenntartó Zrt. szeretné, ha a strandnak jól működő infrastruktúrája lenne, amely nem hibásodik meg, és azt is, hogy a felújítások révén elkerülhetőek legyenek a balesetek”. A csőcseréken kívül lefestik a medencéket (kívül-belül) és a padokat, általános takarítást végeznek. A munkálatokkal elméletileg április 26-ig kész kell végezzenek, hiszen a meghirdetett program szerint április 27-én már kinyitnák a strandot a látogatók előtt. A strand ügyvezetője garantálta a határidő betartását.

Nyitva tartás

Eugen Onciu elmondta, hogy a strand nyitva tartása is változni fog a nyári időszakban: reggel 8-tól egészen este 21 óráig tart majd nyitva. További tudnivaló, hogy a Közterület Fenntartó Zrt. tervei szerint április 27. és május 6. között bevezetnének egy tíz napos időszakot, amikor mindenkinek – beleértve a nyugdíjasokat is – fizetnie kellene a belépésért. Ebben az időszakban a strand nyitva fog tartani hétfőn is, hogy azok, akik az ortodox húsvétkor ki szeretnének jönni, megtehessék, valamint május elsején is. A tíz napos időszak után a nyugdíjasok továbbra is ingyenesen látogathatják a strandot az igazolvány felmutatásával, kivéve a szombati és vasárnapi napokat, amikor nekik is jegyet kell majd váltaniuk. Egy felnőtt jegy 10 lejbe fog kerülni, diákoknak és egyetemistáknak pedig 5 lejbe. A hét éven aluli gyerekek számára pedig ingyenes lesz a belépés. A felnőtt strandbérlet 90 lejbe, a diák és egyetemista bérlet pedig 45 lejbe kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!