ERDON Helyi hírek

2013.03.13. 15:23

Vetélkedő és emlékezés

Az 1848-as forradalomhoz kapcsolódó iskolai vetélkedő zajlott szerdán a Mihai a váradi Eminsecu Főgimnáziumban, majd 1848-as emlékműsora került sor az iskola dísztermében.

Az 1848-as forradalomhoz kapcsolódó iskolai vetélkedő zajlott szerdán a Mihai a váradi Eminsecu Főgimnáziumban, majd 1848-as emlékműsora került sor az iskola dísztermében.

 

Immár három éves hagyományra tekint vissza a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban az 1848-as magyar forradalomhoz kapcsolódó történelmi vetélkedő megszervezése, melyhez kapcsolódik az iskola magyar tagozatos diákjai és tanárai által megrendezett megemlékező műsor is. A vetélkedő kezdeményezője Bíró Judit tanárnő volt, akit a szervezésben ezúttal Fleisz Judit tanárnő segített. A tegnap délben kezdődött, nyolcfordulós megmérettetésen a Mihai Eminescu Főgimnázium négy, egyenként háromfős csapata, valamint a Pedagógiai Líceum, a Lorántffy Gimnázium és az Ady Endre Líceum egy-egy csapata vett részt. A vetélkedő változatos feladatsorból állt, többek között puzzle-t és keresztrejtvényt kellett megoldani, villámkérdésekre kellett válaszolni, de plakátbemutató is, amelynek során a zsűri értékelte a kivitelezést, a plakát tartalmi elemeit és azt is, hogy a diákok, hogyan tudják bemutatni az általuk elkészített plakátot.

A vetélkedő után a résztvevő tanulók, illetve a Mihai Eminescu Főgimnázium magyar tagozatos diákjai a díszteremben gyűltek össze, ahol az iskola kórusa előadta az erre az alkalomra készült műsorát. A Kuruc Éva és Kiss Tünde tanárnők által felkészített fiatalok 48-as énekeket énekeltek, és Petőfi Sándor verseket szavaltak. A kórus műsora után négy Eminescus diák rövid jelenetet adott elő Hogyan született a Nemzeti Dal címmel, ezt követően pedig a kórus elénekelte a Nemzeti Dalt. Ezt követően Hochhauser Enikő, az iskola aligazgatónője ismertette a vetélkedő eredményeit és kiosztotta a díjakat. A vetélkedőt egyébként az Ady Endre Líceum csapata nyerte meg. A rendezvény a Himnusz eléneklésével zárult.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!