ERDON Helyi hírek

2013.03.21. 12:55

Tanárkvíz negyedszer is

Immár negyedik alkalommal szervezték meg a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Tanárkvízt, amire ezúttal négy csapatnyi tanár jelentkezett.

Immár negyedik alkalommal szervezték meg a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Tanárkvízt, amire ezúttal négy csapatnyi tanár jelentkezett.Négy, egyenként három fős csapat jelentkezett a március 20-án megtartott Tanárkvízre, amely versenyt a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezete (PKED) rendez meg évről évre. A vetélkedő házigazdája idén is Márkos István, PKED tag volt, aki a kezdés előtt reményét fejezte ki, hogy a következő években már előválogatást kell szervezni, annyian akarnak majd jelentkezni a PKE oktatói körében most még nem annyira kedvelt játékos vetélkedőre. A résztvevőket az egyetem dísztermében szép számban összegyűlt hallgatók biztatták tapssal. A csapatoknak hat témakörből kellett választaniuk, mégpedig földrajz, történelem, Nagyvárad, általános műveltség, sport és kuriózum. A legnépszerűbb témakör a földrajz és Nagyvárad volt, míg a legnagyobb fejtörést a sport és a kuriózum kérdéskörök okozták. A csapatok sorban válaszolhattak a különböző pontszámokat érő kérdésekre, azt követően pedig a villámkérdésekre került sor. A kvíz- és villámkérdések alapján alakult ki a sorrend. A Tanárkvíz első helyén végzett a Neomix csapat, melynek tagjai Kinter Tünde, Szakáli Tímea és Györgybíró András, a PKE oktatói voltak. A győztesek átvehették a vándorkupát, továbbá minden résztvevő oklevelet és ajándékot kapott. Márkos István az est végén bejelentette, hogy négy évnyi műsörvezetést követően visszavonul és átadja a szereplés lehetőségét a fiatalabb nemzedéknek.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!