ERDON Helyi hírek

2013.03.20. 14:10

Rendhagyó tárlat nyílik Váradon

Szeghalmi Örs tárlata, a The HairSniffing Project nyílik meg hétfőn Nagyváradon, a Moszkva termeiben, fesztív gesztusoktól mentesen.

Szeghalmi Örs tárlata, a The HairSniffing Project nyílik meg hétfőn Nagyváradon, a Moszkva termeiben, fesztív gesztusoktól mentesen.  

„Hatása látványos, életteli, mindannyiunkat részévé tesz egy játéknak, amely szabad teret ad ad a képzeletnek és az interpretációknak. Érdekes kettős játék ez, aminek kitalálója minket, a nézőket is cinkosságra kényszerít – s így a The HairSniffing Project igazi művészi megvalósítássá válik” – így nyilatkozott a projektet értékelve dr. Olimpia Bera képzőművész, aki a dekoratív művészetek terén szerzett doktori címet Kolozsváron. A Szeghalmi Örs által jegyzett The HairSniffing Project installáció jelleggel is bíró tárlattá áll össze. A megnyitó – mindenféle ünnepélyeskedést mellőzve, beszédek, tapsok nélkül – március 25-én, hétfőn 20 órakor lesz.

Nyitás

A helyszín sem megszokott: várhatóan ekkor nyithat ugyanis újra a kulturális térként is működő Moszkva, amelyet egy hónappal ezelőtt gyanús körülmények között záratott be a hatóság. Szolidaritási gesztus is, hogy épp a Moszkvát választotta helyszínül a The HairSniffing Project. A Szilágyi Dezső (Moscovei) utcán, a Filharmóniával szemben lévő épületben működő kávézóban újrakezdődik tehát a kulturális események sora, amelyet megszakítottak a bezáratással: ezek között az első lesz a The HSP.

S hogy egyáltalán mi ez a projekt? Alina Staicu képzőművész szerint: „Egy újságíró olyan emberekkel fotózkodik, akiknek megszagolja a haját. Hogy ez mi? Épp a benne fellelhető jelentések sokfélesége jellemzi Szeghalmi Örs projektjét”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!