ERDON Helyi hírek

2013.03.27. 16:19

Projekt a hatékonyság növeléséért

A Bihar megyei Intézmények Adminisztratív Képességének Fejlesztése a címe annak a 2011 óta tartó projektnek, melynek zárókonferenciáját szerdán délben, a Prefektúra dísztermében tartották.

A Bihar megyei Intézmények Adminisztratív Képességének Fejlesztése a címe annak a 2011 óta tartó projektnek, melynek zárókonferenciáját szerdán délben, a Prefektúra dísztermében tartották.

 

Kedd óta a Prefektúrának Facebook-oldala is van – jelentette be Claudiu Pop prefektus a konferencia elején. Mint hozzátette, az intézménynek van ugyan egy időszerűsített, rendben tartott honlapja, azonban látogatottsága nem a legjobb – ezért döntöttek a közösségi oldal által nyújtott lehetőségek mellett. Azt is elmondta: jövő keddtől audienciát tart Margittán a város, valamint a környező települések lakosai számára.

Tanfolyamok

Később a szóban forgó projektről is szólt: mint mondta, 18 hónapon keresztül zajlott, legnagyobbrészt vissza nem térítendő kölcsönökből, háromszor kellett költségvetés módosításokat kérniük, mivel túllépték a kiszabott összegeket, s bár sokminden szólt ellene (kevés a szakértő, nincs pénz a társfinanszírozásra stb.) végül sikeresnek bizonyult. Épp ezért arra buzdítja a Prefektúra fennhatósága alá tartozó intézmények vezetőit, hogy írjanak projekteket és pályázzanak meg vissza nem térítendő támogatásokat.

A projekt részleteit Emil Berdie projektmenedzser ismertette. Mint elhangzott, a projekt teljes értéke 499.375 lej, melynek 85%-át az unió, 15%-át pedig a fejlesztési minisztérium biztosította. Célja az volt, hogy javítsa az alkalmazottak ismereteit és kompetenciáit mind a Prefektúrán, mint a Prefektúra hatáskörébe tartozó négy intézményben. A négy intézmény: a Közpénzek Bihar megei Felügyelősége, a Területi Munkaügyi Felügyelőség, a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség, valamint a nyugdíjhivatal. A projekt során különböző szemináriumokat szerveztek és kurzusokat tartottak mind a vezető pozícióban lévő, mind az egyszerű alkalmazottaknak. Ezeken összesen húsz személy vett részt.

Diagnózis

A projekt elején egy ezzel megbízott cég elemezte az érintett intézményeket, felvázolva működésük erősségeit és gyenge pontjait, s ezek alapján később tanfolyamokat szerveztek. Szintén a projekt keretében kiadták a Menedzser tankönyve című nyomtatványt, melyben főleg praktikus megközelítésben igyekeztek felvázolni a legfőbb tudnivalókat. Amint Emil Berdie elmondta, többek között egy külön részt szenteltek arra, hogy mi egy menedzser megfelelő hozzáállása a nehezen kezelhető alkalmazottakhoz.

Ezt követően Iolanda Mărculescu, az intézmények diagnózisát felállítő ACZ Consulting cég képviselője ismertette a négy intézmény elemzéseinek eredményeit (ezek szinte csupa pozitívumot tartalmaztak), később ezek képviselői szólaltak fel.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!