ERDON Helyi hírek

2013.03.17. 19:25

Koszorúzás Várad-Szőllősön is

Nagyvárad- Vasárnap délben a várad-szőllősi RMDSZ-körzet szervezésében az idén is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom évfordulójáról.

Nagyvárad- Vasárnap délben a várad-szőllősi RMDSZ-körzet szervezésében az idén is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom évfordulójáról.

 

A római katolikus templom kertjében levő hősök emlékművénél az emlékezőket Fodré Gabriella, az RMDSZ körzeti elnöke köszöntötte, majd felléptek az Orsolya óvodának a negyedbeli csoportjaiba járó óvodások, valamint református gyerekek. (Valamennyien korábban a templomban zajlott istentiszteleten is megörvendeztették műsoraikkal az ünneplőket). Ezután egy népdalt énekelt Baranyi Tünde, a Szent László Római Katolikus Teológiai líceum negyedikes diákja.

Nem véletlenül

Beszédében Szűcs Imre várad-szőllősi református lelkipásztor arra hívta fel a figyelmet: több mint másfél évszázaddal ezelőtt hitünknek és nemzeti szabadságunknak a hősei, illetve ősei merték úgy gondolni, hogy elég abból ami addig volt, és a múlt örökségével valami újat kell kezdeni. A régiből megtartani azt, ami erre méltó, és elhagyni azt, ami már nem korszerű. Igyekeztek felvállalni azt az áldozatot, amely oda vezetett, hogy mi, 2013 márciusának idusán büszkék lehetünk arra, hogy ennek a népnek, nemzetnek a tagjai vagyunk, és meg akarunk maradni, melyben nekünk olyan támogatunk van, akiről tudjuk, hisszük és valljuk, hogy tegnap és ma és mindörökre ugyanaz. „Nem véletlenül adta Isten nekünk ezt a nyelvet és ezt a nemzetiséget. Ha ezeket meg tudjuk tartani, akkor sok minden mást is meg tudunk tartani, a hitet, a reményt és a szeretetet”, hangsúlyozta.

A tiszteletes megfontolandó gondolatai után koszorúztak a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Történelmi Vitézi Rend, a megyei és a várad-szőllősi RMDSZ szervezet, a református és a római katolikus egyházközségek, valamint az Orsolya óvoda képviselői, illetve virágokat helyeztek el magánszemélyek is.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!