ERDON Helyi hírek

2013.03.18. 15:30

Hide and Seek: új performansz

Újabb eseménnyel kíván szólni a közönséghez a nagyváradi Visual Kontakt Egyesület. Hide and Seek – ez a címe annak a performansznak, amely szerdán lesz a Fő utcai galériában.

Újabb eseménnyel kíván szólni a közönséghez a nagyváradi Visual Kontakt Egyesület. Hide and Seek – ez a címe annak a performansznak, amely szerdán lesz a Fő utcai galériában.

 

„A bújócskát mindenki ismeri. Tudatosan vagy sem, szimuláljuk, vagy egyenesen nagyon komolyan vesszük ezt felnőttként is. Ez már más szinten zajló játék persze” – áll annak az eseménynek a leírásában, amelyre most készül Nagyváradon a Visual Kontakt Egyesület. A részletekről Olimpia Bera, az egyesület kurátora sajtótájékoztatót tartott hétfőn. A bújócska angol elnevezését viselő Hide and Seek projekt tulajdonképpen egy körülbelül egy órás performansz lesz.

Mindenkinek

E projekt a művészi jelenlét több oldalát, vonatkozását, a művészeti életbeli aktorok közötti viszonyrendszert is modellezi. A művészet – kurátor, a művészet – galériavezető, a galériavezető – kurátor viszonyrendszer bemutatása a cél. Egyfajta művészi példálózás formájában, a munkák sora mellett megvillan ezúttal sok olyasmi is, amit a közönség általában nem ismer fel, mivel a galériák kulisszatitkaihoz tartozik. A kiállításokon megszokott vizuális bemutatás helyét átveszi egy képpel és hanggal is dolgozó performansz, ami a kurátori tevékenység kevésbé ismert részét mutatja be. A Hide and Seek szerdán, március 20-án 19 órától tekinthető meg a Visual.Kontakt.Labor. elnevezésű kiállítótérben, a Fő utca 47. szám alatt.

Olimpia Bera hozzátette, a Visual Kontakt egyre gyakoribb projektjeinek nincs előre behatárolt célközönsége: „mindenkit szívesen látunk, s mindenki úgy viszonyul a tapasztaltakhoz, ahogy óhajt, nyitottak vagyunk”.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!