ERDON Helyi hírek

2013.03.25. 13:43

Felvonulások és bemutatók a rendőrség napján

A Román Rendőrség Napja alkalmából március 25-én több eseményt is szerveztek. A leglátványosabbak közé a kutyás és fegyveres bemutatók tartoztak.

A Román Rendőrség Napja alkalmából március 25-én több eseményt is szerveztek. A leglátványosabbak közé a kutyás és fegyveres bemutatók tartoztak.

A román rendőrség 191 éves fennállását ünnepelték hétfőn délben a nagyváradi December 1. parkban. A Bihar Megyei Rendőrfelügyelőség munkatársai különböző bemutatókkal készültek, amelyeket a résztvevő gyerekek lelkesen néztek a hideg időjárás ellenére. A bemutatókat megelőzték az ünnepi beszédek és a díjazások. Beszédükben Liviu Popa Bihar megyei rendőrfőfelügyelő, Ovidiu Mureşan alpolgármester és Cornel Popa a Bihar Megyei Tanács elnöke megköszönték a megyei rendőrség mindennapi munkáját, amellyel a polgárok biztonságát óvják, és a törvények betartatására törekednek. Claudiu Pop Bihar megyei prefektus Radu Stroe belügyminiszter köszöntő levelét olvasta fel a jelenlevőknek. A beszédeket követően kiosztották a diplomákat és kupákat azon személyeknek, akik a Bihar Megyei Rendőrség Hete alkalmával megszervezett versenyeken (céllövészet, foci, esszéíró verseny) helyezéseket értek el.

Bemutató

Az esemény ünnepi részét követően kezdődtek a gyerekek által már nagyon várt bemutatók. A rendőrség osztályai bemutatták hogyan zajlik egy veszélyes bűnöző elfogása rendőrkutyák segítségével, hogyan hatástalanítanak egy bombát, majd felvonultak a rendőrtisztek, a kutyás egységek és a rendőrség különböző járművei. Az eseményen a nagyváradi Avram Iancu Határrendészeti Iskola zenekara szolgáltatta a zenét. Egyébként már reggel tíz órától standokat állítottak fel a parkban, ahol az érdeklődők megtekinthették a rendőrség fegyvereit, utolsó generációs felszereléseit, a kriminalisztikai helyszínelők mozgó laborját, valamint különböző riasztó berendezések forgalmazására szakosodott cégek kínálatát.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!