ERDON Helyi hírek

2013.03.14. 12:21

„Bölcs pápája lesz a katolikus egyháznak”

Az eddigi információk alapján megállapítható, hogy Ferenc bölcs pápája lesz a katolikus egyháznak, nyilatkozta Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő.

Az eddigi információk alapján megállapítható, hogy Ferenc bölcs pápája lesz a katolikus egyháznak, nyilatkozta Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő.

 

Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, parlamenti képviselő, aki egyébiránt a római katolikus egyház tagja, a következőképpen értékelte Jorge Mario Bergoglio pápává választásának tényét: „Nagyon fontos az, hogy sikerült megválasztani egy új szellemiségű pápát. Remélem, hogy olyan vezetője lesz az egyháznak, amilyen vezetőt mindannyian szeretnénk, vagyis erősíteni fogja egyházunkat és a hitéletet. Első gesztusai és eddigi tevékenysége is biztató jelek ebben a tekintetben, hiszen Ferenc pápa annak a jezsuita rendnek a tagja, mely mozgalom önmagában a hit erősítéséről, a hitvilágnak a megerősítéséről szól. Másrészt a névválasztás is arra utal, hogy a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelmet vállalja fel. Nagy bölcsességre vall, hogy jezsuita atyaként egy másik rend alapítójának nevét vette fel, ezzel a kizárólagosság helyett az az egységességet, a hívőkkel való közösséget választja. Ez utóbbi bizonyítéka az is, hogy áldást kért saját magára a hívektől, vagyis azt gondolja, hogy ebben a világban mindenki áldást adhat, ha tiszta szívvel éli azt meg. Nekünk, híveknek arra kell törekednünk, hogy azt az utat, amit Ferenc pápa fog kijelölni, azt megfelelő szinten tudjuk követni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!