ERDON Helyi hírek

2013.02.22. 18:38

Újra Erdélyben a Quimby

Öt állomásos Erdélyi koncertturnéra érkezik április elején a Quimby. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Nagyváradon és Kolozsváron lép színpadra április 3-9 között.

Öt állomásos Erdélyi koncertturnéra érkezik április elején a Quimby. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Nagyváradon és Kolozsváron lép színpadra április 3-9 között.

 

A Quimby 2011 őszén turnézott legutóbb Romániában, akkor a zenekar fennállásának XX. évfordulóját ünnepelték együtt az erdélyi közönséggel. A fiúk a koncertsorozat sikerére való tekintettel döntöttek úgy, hogy újra ellátogatnak a nagyobb magyarlakta városokba és ismét fergeteges hangulatú bulit ígérnek rajongóiknak. A 2011. évi menetrendhez képest idén Sepsiszentgyörggyel bővült az állomások listája és újdonság az is, hogy idén egy szórványváros, Arad is felkeltette a zenekar érdeklődését. Nagy a valószínűsége annak, hogy a koncerthelyszínek közé hamarosan Arad is fölkerül.

A koncerteken minden korosztály megtalálhatja a számára legélvezetesebb dalokat, amelyek ezúttal is egyedi, de mindenképp erőteljes előadásmódban csendülnek majd föl, legyen szó akár epikus, helyenként sanzonos hangvételű, akár keményebb, rockosabb dalokról.

Az 1991-ben alakult Quimby 2009 óta kérdés nélkül Magyarorország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, telt házas csarnok-, klub- és színházi koncertekkel, zsúfolt fesztiválbulikkal. Húsz év alatt 13 lemezük jelent meg, ezek közül a Kilégzés (platinalemez, a Kicsiország, az Ajjajjaj, a Lármagyűjtögető és a Family Tugedör aranylemez lett.

A zenekar népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy műfajukban egyedüliként megtöltötték a Budapest Arénát (több mint 12 000 fő), a rajongóik száma a facebookon meghaladta a 160 ezret és a youtube-on a videóikat több mint 15 millióan nézték meg.

Kiss Tibor a zenekar frontembere, 2006-ban megkapta az Artisjus-díjat, 2010-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

Az erdélyi turné főszervezője idén is a K. Produkció.

A jegyek március 6-tól kaphatók.

Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Kolozsváron elővételben 30, helyszínen 35 lejes, Székelyudvarhelyen 25, illetve 30 lejes jegyek vásárolhatók.

A 2013-as erdélyi turné koncerthelyszínei:

Ápr.3 – Marosvásárhely, Jazz and Blues Club

Jegyek: Zebra CD-center (Bolyai utca 2), Trafik (Petőfi tér 1)

Ápr.4 – Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron Színház

Jegyek: Kulturális Szervező Iroda (Szabadság tér 1)

Ápr. 5 – Székelyudvarhely, Siculus Ifjúsági Ház

Jegyek: Udvarhelyi Fiatal Fórum (Kossuth Lajos utca 20 )

Bagolyvár könyvesbolt (Márton Áron tér 2)

Ápr. 6 – Nagyvárad, Malom

Jegyek: Moszkva Kávézó (Moscovei utca 8., hétköznap 17-18 óra között)

Ápr. 9 – Kolozsvár, Euphoria Club

Jegyek: Biergarten Euphoria (Pavlov utca 2-6)

Euphoria Music Hall (Ursus Sörgyár, Manastur út 2-6)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!