ERDON Helyi hírek

2013.02.11. 14:46

Szabálytalan árleszállítások

Az árleszállításokkal kapcsolatos előírások betartását ellenőrizték a napokban a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai, az országos hatóság által megállapított tematikának megfelelően.

Az árleszállításokkal kapcsolatos előírások betartását ellenőrizték a napokban a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai, az országos hatóság által megállapított tematikának megfelelően. A következő szabálytalanságokat találták: nem voltak feltüntetve olyan szükséges információk, mint az árleszállítás kezdetének dátuma, az akció időtartama (vagy az „amíg a készlet tart” megjegyzés), továbbá az, hogy pontosan milyen árutípusra vonatkozik az árleszállítás; az árak sem voltak megfelelően feltüntetve – ezzel kapcsolatban az egyik rendelkezés az, hogy egyaránt látható legyen a régi és az új ár; a szóban forgó árucikkekkel kapcsolatos egyéb információk hiányát is konstatálták – mint például az áru megnevezése, összetétele, gondozási útmutató, méret, az esetleges vegyi kezelésekről szóló adatok, a termelő, valamint az importőr vagy a forgalmazó adatai.

Az ellenőrzés során 26 céget vizsgáltak meg, ezek túlnyomó többségénél (21-nél) találtak szabálytalanságokat. Mind a 21 esetben jegyzőkönyv készült és összesen 26.500 lejes bírságot állapítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!