ERDON Helyi hírek

2013.02.04. 11:38

Pillepalackokat gyűjtöttek a Szacsvayban

Nagyvárad- Január folyamán a Szacsvay Imre Általános Iskola pillepalackgyűjtő akciót szervezett a tanintézet osztályai számára. A nagy zsákokba gyűjtött palackokat hétfő délelőtt szállították el.

Nagyvárad- Január folyamán a Szacsvay Imre Általános Iskola pillepalackgyűjtő akciót szervezett a tanintézet osztályai számára. A nagy zsákokba gyűjtött palackokat hétfő délelőtt szállították el.

 

Pásztor Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatónője arról tájékoztatta az Erdély Online-t: a tanév kezdete óta minden hónapra szólóan egy-egy versenyt terveztek, illetve bonyolítottak le. Ezek között volt például a papírgyűjtés is, aminek a megyei szakaszát az általa vezetett tanintézmény megnyerte, melynek köszönhetően a IV. osztályos step by step osztály fog részt venni azon az ingyenes kiránduláson, melyet az Eco Bihor cég kínált fel számukra. Valószínűleg Tordára mennek majd.

Januárra beszélték meg a kollégákkal, és a gyermekek már decemberben tudták, hogy ekkor fogják gyűjteni a pillepalackokat, hiszen a környezettudatos nevelésnek az is része, hogy a diákokban tudatosuljon: ezeknek a műanyagoknak- melyeket talán észre se vesszük, hogy milyen nagy számban használunk és dobunk ki a szemetesbe- hosszú lebomlási idejük van, és ezért meg kell tanulják, mennyire fontos az újrahasznosításuk. Branner Ferenc környezetvédelmi mérnök több osztálynak interaktív előadást tartott az ökológiai nevelésről, mihelyt pedig kitavaszodik, illetve jobb időjárási körülmények lesznek, az osztályok ki fognak látogatni a cég telephelyére, hogy a helyszínen is megtapasztalják, miként zajlik a környezettudatos tevékenység.

Folytatják

Hétfőn az iskola Eminescu/Szaniszló utcai főépületéből több mint 500 kilogramm mennyiségű, illetve a Körös-parti kis épületéből majdnem 400 kg pillepalackot szállítottak el. Ezen akciót a továbbiakban is szeretnék folytatni, a most záruló első alkalom pedig arra is jó volt, hogy a családokat, hozzátartozókat is bevonva, a gyűjtőket ráébresszék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Ugyanakkor az Eco Bihortól kölcsönkapott speciális mérőeszközzel a különböző osztályok által összegyűjtött mennyiségeket külön megmérték, és egy füzetecskébe beírták. Amikor a cég munkatársai átvételkor visszaigazolják a mennyiségeket, az iskola szintjén díjazni fogják a legnagyobb mennyiségű pillepalackot összegyűjtött három osztályt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!