ERDON Helyi hírek

2013.02.12. 18:29

Nagyvárad 2020: véget ért a vetélkedő

Február 11-én lezárult a Nagyvárad 2020 néven futó online vetélkedő, amely 3 hónapig megmozgatta a város kalandra vágyó diákjait. A verseny zárókonferenciájára február 22-én kerül sor.

Február 11-én lezárult a Nagyvárad 2020 néven futó online vetélkedő, amely 3 hónapig megmozgatta a város kalandra vágyó diákjait. A verseny zárókonferenciájára február 22-én kerül sor.

 

Az Albin Alapítvány által szervezett verseny megengedte, sőt felszólította a nagyváradi diákokat, hogy merjenek nagyot álmodni, hogy tervezzenek, szervezzenek, ötleteljenek, hogy egy szebb és jobb hellyé varázsolják szülővárosukat. A versenyre 16 csapat jelentkezett, akik aktivitásukkal, kreativitásukkal, ötletességükkel, szorgalmukkal eredményesen kiálltak 5 próbát, amelynek keretén belül 50 projektötlet született meg. A beküldött munkák nagyon változatosak, különböző kivitelezésekben vannak megjelenítve, a szöveges leírások mellett bemutatók, videók, klipek, újságok készültek. A csapatok által beküldött munkák megtekinthetőek a www.nagyvarad2020.ro honlapon.

Szoros verseny

Az utolsó métereken a verseny nagyon szorossá vált, felgyorsult a fogaskerekek működése, beindult a hajtás, a mozgatórugókat motiválta a nyerni akarás. A végső sorrend alakulása szerint a Patrium Varadinum csapata teljesítette legjobban az utolsó hajrá megpróbáltatásait. A verseny zárókonferenciájára február 22-én kerül sor a Lorántffy Központ Múzeumtermében, ahová minden csapatot, szurkolót és érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény keretein belül felszólalnak majd a díjazott csapatok, akik bemutathatják a különböző problémákra alkotott és tervezett elképzeléseiket. Egy állófogadással összekötött beszélgetésre is hivatalosak a vendégek a konferencia után. A díjátadó alkalmával megérdemelt anyagi juttatásokkal gazdagodnak a csapatok, amelyet a kitűnő elvégzett munkáért kapnak. A verseny teljes eredménytáblázata megtekinthető a http://www.nagyvarad2020.ro honlapon. Köszönjük a résztvevő csapatoknak a kitartást és a játékszellemet, és ne feledjétek: továbbra is merjetek nagyot álmodni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!