ERDON Helyi hírek

2013.02.12. 10:44

Jelmezbe bújtak kicsik és nagyok

Igazi farsangi mulatságon vehettek részt az Evangélikus Óvoda kis óvodásai és szüleik február 11-én, délután a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Igazi farsangi mulatságon vehettek részt az Evangélikus Óvoda kis óvodásai és szüleik február 11-én, délután a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Elmaradhatatlanná vált az évek folyamán, hogy a nagyváradi Evangélikus Óvoda minden évben hamisítatlan farsangi mulatságot szervezzen. A hétfő délutáni ünnepségen nem csak a jelenlegi, hanem a már végzett ovisok és családjaik is részt vettek, így a PKE díszterme hamar megtelt jelmezbe öltözött gyerekekkel, vidámsággal és jókedvvel. A gyerekek és szüleik hagyományos farsangi játékokat játszhattak, amelyeket Miklós János és Miklós-Papp Zsuzsanna vezetett. A népi játékokhoz és a farsangtemetéshez a zenét a debreceni Bakator Zenekar szolgáltatta. Az elmúlt évekhez képest a szervezők az idei farsangot megújították, és a mulatság során tombola húzásra is sor került, amelyen nem csak a gyerekek, de szüleik is nyerhettek különböző ajándékokat. A tomboladíjak a szülők és az óvoda felajánlásaiból születtek. Lehetett nyerni házi készítésű süteményeket, játékokat, könyveket és egyebeket, valamint az óvoda egyhavi óvodatagságot is felajánlott.

Ötletes jelmezek

A résztvevő gyerekek és sok szülő is ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket öltött magára. A PKE dísztermében egy helyen találhattuk meg a híres mesehősöket, királykisasszonyokat és királyfiakat, lovagokat, bohócokat, vadnyugati hősöket, nindzsákat, kalózokat, indiánokat, különböző állatfigurákat, például több sárkányt is, valamint oroszlánt, dinoszauruszt, pingvint, katicabogarat, tücsköt, valamint feltűnt Don Quijote is. A gyerekek csoportokban felvonultak a színpadra is, ahol bemutatták jelmezeiket. A mulatozás közben falatozni is lehetett a házi készítésű finomságokból, amelyek közül nem maradhatott ki a finom farsangi fánk sem. Az estig tartó farsangi összejövetelen kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!