ERDON Helyi hírek

2013.01.24. 11:50

Zenés születésnapi ajándék

Nagyvárad- Szerda délután 15. születésnapja alkalmából zenei összeállítással lepte meg ismerőseit, barátait, és az igényes zene kedvelőit Nagy-Kristófi Dániel. A PKE volt a helyszíne a koncertnek.

Nagyvárad- Szerda délután 15. születésnapja alkalmából zenei összeállítással lepte meg ismerőseit, barátait, és az igényes zene kedvelőit Nagy-Kristófi Dániel. A PKE volt a helyszíne a koncertnek.

 

A 15 esztendős Nagy-Kristófi Dániel méltán ismert és elismert szereplője Várad, illetve a térség könnyű- és komolyzenei életének: nem csupán különböző közéleti rendezvényeken, ünnepségeken lehet őt látni, hanem több tehetségkutató versenyen is előkelő helyezéseket ért el az elmúlt években. Mint ahogy az ifjú tehetség születésnapja alkalmából a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében zajlott koncerten a moderátor szerepet elvállaló Kiss Géza kántor-karnagy is elmondta, Dánielnél mondhatni családi örökség a muzikalitás, a zene minden formája, és ez megmutatkozik repertoárjának felépítésében is. A Művészeti Líceum zenei szakos, illetve a Francisc Hubic Művészeti Iskola hallgatójaként kedveli ugyan a klasszikus zenét, de a szereti a dzsesszt, no meg a mai fiatalságra jellemző rockot és heavy metált is. A szórakoztató zene világában szeretne érvényesülni, ezért célratörő, öntudatos és precíz, lakodalmakon és bálokon is fellép. Első önálló koncertje 2010. december 21-én volt a várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában, de ott volt a 2008-as és 2010-es budapesti szintetizátor versenyeken, a három évvel ezelőtti sarkadi tehetségkutató versenyen, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének és a Váradi Dalnokoknak az összejövetelein is, 2008-as és 2010-es Ki Mit Tud?!-on pedig megnyerte a gyermek zenei kategóriát.

Duettek

Születésnapja koncertjére Fazekas Krisztát hívta meg Nagy-Kristófi Dániel, mert szerinte „jó a hangja és tapasztalt énekesnő”. Az ifjú hölgy amúgy az Ady Endre Középiskola XI-ik osztályos tanulója, és másodikos korában kezdte zenei pályáját a Posticumban. Ötödikes korában a Művészeti Líceum zenei osztályába felvételizett, külsősként, ahol zongorázni és gitározni tanult. Tizenöt évesen a Francisc Hubic Művészeti iskolába nyert felvételt, Molnar Monica csoportjába, aki a mai napig foglalkozik vele. A két fiatal a Mindig az a perc, valamint a Je t aime című számokat adták elő közösen, utóbbi eléneklésének köszönhetően különben Kriszta tavaly decemberben megnyerte a legutóbbi Ki Mit Tud?! felnőtt zenei kategóriáját. Szólóban digitális zongorán és szintetizátoron játszott Dániel, népszerű könnyű- és komolyzenei szerzeményeket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!