ERDON Helyi hírek

2013.01.08. 13:10

Télen is nyitva a szentmiklósi strand

A hegyközszentmiklósi termál strand télen is a nyáron megszokott nyitva tartás szerint várja a fürdőzőket - vannak is érdeklődők.

A hegyközszentmiklósi termál strand télen is a nyáron megszokott nyitva tartás szerint várja a fürdőzőket - vannak is érdeklődők.

 

A minap Szentjobbon járva Hegyközszentmiklóson is átvezetett utam. A termál strand mellett elhaladva, a felszálló gőz látványa adta az ötletet: ugyan nézzem már meg, milyen élet van ott télen. És bizony téved, aki azt hiszi, hogy a hideg hónapokban néptelen a strand, és szilveszter környékén csak a tévében látni oroszokat, meg finneket, akik csobbannak - igaz, ők jeges vízben. Mint megtudtuk, a strand a többi évszakban megszokott órarend szerint tart nyitva, vagyis minden nap 8 és 23 óra között, és a belépő díjak sem változtak (14 év felettieknek 5, alatta 2.5 lej).

Változatlan árak

Ugyanúgy lehet a strand területére beparkolni kocsikkal, motorkerékpárokkal, mint máskor, és akár sátorozni is lehetne, persze ez most nem alkalmas, ellenben bérelhetőek a fűtött, tévével és ingyenes internetes hozzáféréssel ellátott szobák napi 60 lejért, kérésre ellátást is biztosítanak. Az elmúlt nyárhoz képest újdonság, hogy a lócás pihenőhelyet lebontható falakkal vették körbe télire, fűtött helyiséget kialakítva. Ottjártunkkor a 6 szoba közül 3-nak volt lakója, a "telelők" egy része pedig a fagypont körüli időben is a medencében tartózkodott, melynek egy részét nagy ernyőkkel fedték le, némi meleget ejtve csapdába alattuk.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!