ERDON Helyi hírek

2013.01.21. 16:51

Pódium Díjakat adtak át Érmihályfalván

Hét kategóriában ugyanannyi Pódium Díjat, illetve további tizenkilenc emléklapot osztott ki az érmihályfalvai Helyi Tanács a város kulturális életében jeleskedőknek, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Hét kategóriában ugyanannyi Pódium Díjat, illetve további tizenkilenc emléklapot osztott ki az érmihályfalvai Helyi Tanács a város kulturális életében jeleskedőknek, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

 

A vasárnap délután tartott Pódium Díj átadási ünnepség a Nánás Fotó Club kiállításának megnyitójával kezdődött. (A tárlatnyitó részleteivel külön foglalkozunk.) A Magyar Kultúra Napjához kapcsolt ünnepség Nyakó József polgármester beszédével kezdődött. A hallhatóan légúti gondokkal küzdött elöljáró utalt az előtte szólt hajdúnánási fotóklub vezetőjének beszédére, ki megemlítette, hogy jelszavuk: Csak a fény számít! Számunkra is számít a sötétséget legyőző fény, melynek az alagút végén történő felcsillanására nagyon vár a politikai és gazdasági körülmények között elkeseredett társadalom. Kellenek a fények, azok a "világítótornyok", azok a példaképek, aki mutatják az utat - és akikre büszkék is lehetünk. A Magyar Kultúra Napja különösen büszkeséggel töltheti el az érmelléki embereket, hiszen annak dátuma a karnyújtásnyira lévő Sződemeterhez fonódik, az ott született Kölcsey Ferenc, és az általa írt Himnusz révén. E napon ünnepelni pedig igen helyénvaló egy másik érmelléki nagyságot, Ady Endrét idézve meg.

Ady-műsor

Ennek a feladatnak a Móka színjátszó csoport tett méltóan eleget, a költő verseiből összeállított mintegy háromnegyed órás műsorát mutatva be, Szabó János, Felvinczi Erzsébet, Boros Emőke, Vadász B. Mónika, Kéri Andrea, Gyenge Attila és Kis Ákos közreműködésével. Az irodalmi műsort követte a Pódium Díjak átadása. Ez a díj annak a jele, hogy a Helyi Tanács hálás, és elismeri azok munkáját, akik valamilyen formában, tehetségüknek megfelelően tesznek valamit a helyi kulturális élet érdekében - mindehhez a városvezetők a továbbiakban is megadnak minden tőlük telhető támogatást, mondta elöljáróban Nyakó József. A következő kategóriákban az alábbi csoportok, alkotók kaptak elismerést: Hagyományőrzés és népművészet kategória, emléklap - Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület Kartal nemzettség, Bartók Béla Citerazenekar, Fürge Lábak gyerek néptánccsoport, Rencz Norbert néptáncos, Pódium Díj - Nyíló Akác néptánccsoport; Színjátszás és irodalom kategória, emléklap - GGG Irodalmi Stúdió, Tini Tanoda diákszínjátszó kör, Pódium Díj - Móka színjátszó csoport.

Kategóriák

Modern tánc kategória, emléklap - Fehér Akác-, Napsugár- és Syluette menettánccsoportok, Forever Dance csoport, Pódium Díj - Street Dancers csoport; Képzőművészet és alkotások kategória, emléklap - Érmellék 2009 Fotóklub, Kovács Éva és Torda Csilla képzőművészek, Marcsó József Képzőművészeti Kör, Kovács Rozália helytörténész, dr.Szilágyi Ferenc egyetemi tanár és Rencz Csaba újságíró (köteteik megjelenése okán), Pódium Díj - Molnár Zoltán festőművész; Ének, zene kategória, emléklap - Veres László Zsolt Városi Kórus, Jubilate Deo római katolikus kórus, Pódium Díj - Playtime együttes; Gyermek kategória Pódium Díj - Zenebona Hangszeres Csapat; Egyéni egyéb kategória Pódium Díj - Cormos Viktória egyetemista, énekes.

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!